Els socialistes dels Ports demanen a la Diputació que inverteixi en les carreteres de la comarca

comarquesnord.cat . Castelló . dissabte, 12 d'octubre de 2014 .
Etiquetes: , , , , ,

La comarca dels Ports sofreix la deterioració de nombroses carreteres que en l’actualitat són titularitat de la Diputació Provincial de Castelló. Vials que es troben en estat d’abandó a causa que durant dècades la institució s’ha limitat a posar ‘parxes’ en comptes de nous asfaltats. “Ara ens trobem amb carreteres que no tenen un ferm segur”, ha afirmat Santiago Pérez, diputat provincial i alcalde de Forcall.

Per això, els socialistes de la comarca dels Ports sol·liciten al president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, que tingue en compte aquestes manques de cara a l’elaboració dels pressupostos provincials pel 2015. Pérez enumera el tram de carretera de 16 quilòmetres que discorre entre Vallibona a la N-232, sinuosa i estreta. “Des de fa quatre anys solament s’han escomès ‘reparcheos’ de quitrà i per això únicament disposa d’uns 5 quilòmetres amb ample i asfaltat dignes”.

Els socialistes també sol·liciten consignació per a la CV-111 a Vallibona, l’única via d’accés a la població. Un municipi enclavat al Parc Natural de la Tinença de Benifassà i amb una important projecció turística, i que els seus habitants han d’utilitzar per traslladar-se a l’hospital de Vinaròs, i per realitzar serveis educatius i administratius a Morella o Castelló. Santiago Pérez considera que una inversió anual de 300.000 permetria l’execució d’uns 3,5 quilòmetres a l’any, “i en 3 anys Vallibona tindria uns accessos dignes”.

El PSPV dels Ports també insta a Moliner a executar de manera urgent millores en la carretera CV-120, des de la Mata a Olocau del Rei. És un vial de 7 quilòmetres que enllaça amb la província de Terol i que “presenta un deplorable estat”. Els socialistes dels Ports estimen que amb 650.000 euros s’executaria una obra necessària per enllaçar ambdues províncies, i han destacat que l’administració d’Aragó ja ha aprovat actuacions de millora.

D’altra banda, el camí de la Canà continua sent una reivindicació històrica. “Segueix sense executar-se ni per l’administració autonòmica, ni per la Diputació de Castelllón, a les quals exigim accepti la titularitat del camí, com ha realitzat en altres llocs”.

Santi Pérez ha destacat que aquest camí és ja més una carretera per l’elevat trànsit de vehicles , i suposa la sortida natural dels pobles com Cinctorres, Forcall, la Todolella, La Mata, Olocau del Rei, Villores, Palanques, Sorita cap a Castelló. D’altra banda, se sol·licita que s’aclareixi la situació de la carretera CV-119, de Villores a Luco de Bordó, d’uns 5 quilòmetres. En l’actualitat Terol es fa càrrec d’ella “i quan Villores vol reformar alguna casa que dóna a aquesta carretera s’ha de demanar permís a la Diputació de Terol”..

Finalment se sol·licita que es continue amb les millores en les carreteres de la Tinença i Castell de Cabres i la finalització del tram de Xiva de Morella.

Més informació: | | | | |