LA FALSA: “Un apretonet més… fins a quan?”

Joan Carles Marcobal . 12 d'octubre de 2014 .
Etiquetes: ,

Sembla ser que la voluntat d’aquells que remenen les cireres a la nostra societat és la de comprovar fins on arriba la paciència de la més que soferta ciutadania. I queda ben comprovat que en l’acaragolament del seu cinisme sempre queda una volteta més.

Ho van provar des d’un principi col·locant en la responsabilitat de gestió de les entitats bancàries a tota una llarga llista de personatges de reconeguda ineptitud, ineficàcia, inutilitat i indecència al temps d’unes més que dubtoses qualitats d’honestedat i honradesa. Amb eixe bagatge no els va costar gens enfonsar tot un sistema financer fent trontollar, fins i tot, les bases de l’estat i la mateixa democràcia, va estar ben a prop la intervenció externa com a Itàlia. Una vegada arruïnat allò que els van confiar, s’han apartat de la primera línia (de moment) ben resguardats econòmicament i ben salvaguardats judicialment.

Amb ells a la reraguarda es van tenir que rescatar les entitats que van deixar amb el dogal al coll, rescat del qual ixen impunes i que pagarà amb suor i llàgrimes la societat, el pobre poble al que han estafat amb tota exempció i dispensa. Acabaria ací la impudícia? No, ni molt menys, quedava una volteta més a la rosca. Aquesta rèqua d’impresentables, els quals entenc que puguen dormir tranquils donada la seua crosta però no entenc com els deixem viure amb la mateixa placidesa que dormen, encara ens havien d’assagetar amb les targetes opaques per tal de riure’s encara més a la nostra cara. De veres… no som culpables en tolerar-ho?

Més informació: |