Fontdespatla i Pena-roja recuperen el servei habitual de farmàcia

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 22 d'octubre de 2014 .
Etiquetes:

Fontdespatla i Pena-roja han recuperat el servei habitual de farmàcia. Després que el jutge decretés el passat dilluns la reobertura de la farmàcia de Pena-roja, els punts del Matarranya en qüestió han tornat a la normalitat i donen servei en horari habitual. Una excel·lent notícia, tant per als gestors d’estos dos punts de servei com per als veïns dels pobles afectats, sobretot la gent més gran, que portaven més d’un mes sense farmàcia. Ahir a la tarde, els farmacèutics de Vall-de-roures van fer l’últim servei provisional a la conca del Tastavins. La farmàcia de la capital del Matarranya s’ha encarregat, durant tot este temps, a dispensar els medicaments necessaris per als veïns de Fontdespatla i Pena-roja, donant un servei provisional a cada un dels pobles en horari limitat pels de matins i les tardes. Un servei que, al mateix temps, els veïns dels dos municipis han agraït per la facilitat que els ha suposat davant d’una situació excepcional com esta.

La farmacèutica de Pena-roja va aixecar ahir a la tarde les persianes del seu negoci, que ha estat precintat durant més d’un mes per una investigació de la qual se’n coneixen pocs detalls. La col·legiada va preferir no fer declaracions, tot i que ens ha explicat que “estem bé, volem treballar i que ens deixen fer”. Un servei que recuperarà els horaris i punts de dispensació habituals, tant a Pena-roja com a Fontdespatla, on gestionen una farmaciola ubicada a l’antiga escola infantil. Amb la reobertura d’estos dos punts de servei, el Matarranya recupere la normalitat després de tot l’enrenou que ha generat una investigació que ha esquitxat diverses farmàcies de les províncies de Tarragona, Terol i Saragossa i també magatzems d’altres províncies. Una investigació que, per cert, manté el secret de sumari i que ha enviat a presó diverses persones. El comercial farmacèutic de Tortosa detingut en la trama ha estat posat en llibertat sense fiança.

. ‘Una bona notícia’

L’alcalde de Pena-roja, Francisco Esteve, va recordar que “ahir de matí la farmàcia va deixar d’estar precintada. Durant tot el dia van estar treballant per poder obrir en bones condicions i donar el servei habitual”. L’alcalde de Pena-roja va recalcar que “és molt d’agrair el treball i el servei que ens han donat des de Vall-de-roures, encara que al final la gent reclamava un servei en condicions”, amb més hores i que podés prestar servei a un poble com Pena-roja. “A ningú li ha faltat de res. És d’agrair”. Un servei normalitzat però “expectants de com acabarà tot això”, referint-se a la investigació oberta. “Ningú sap com acabarà, això. Tenim molt poca informació perquè hi ha un procés obert. Van apareixent notícies, informacions… Que això acabe i que acabe per a bé”, va sentenciar Esteve. Si el servei de farmàcia de Pena-roja va obrir ahir a la tarde, des d’este matí està operativa la farmaciola de Fontdespatla.

Més informació: