Morella presenta la primera trobada de “dimonis”

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 22 d'octubre de 2014 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella, el grup de “Dimonis” de la localitat i els Majorals de Sant Antoni 2015 han presentat la primera trobada de colles de dimonis que se celebrarà a la ciutat. Aquesta comptarà amb l’agrupació de Morella i les d’Alcanar i de la Plana i tindrà lloc el proper 1 de novembre. A més del cercavila i el correfoc, aquest dia es combinarà amb una festa nocturna que servirà per recaptar diners per a la festivitat de Sant Antoni del proper any.

El regidor de festes de l’Ajuntament de Morella, Amadeu Bordàs, assenyalava que “el programa del proper dia 1 de novembre ha quedat bastant complet amb aquesta trobada de ‘dimonis’ i la festa de nit dels Majorals de Sant Antoni, dos activitats que segur que reuneixen un gran nombre d’assistents i que seran un èxit”. A més, afegia que “les figures dels majorals i dels ‘dimonis’ estan unides per les festes de Sant Antoni, en la què la seva participació és molt important”.

Per la seva banda, Javier Ortí, membre dels Dimonis de Morella explicava que “a la vesprada es realitzarà un cercavila de les tres quadrilles i després de sopar, es farà el correfoc des de Sant Miquel a la Plaça dels Estudis, lloc adequat per veure la representació, ja que també hi haurà un gran espectacle final”.

Finalment, Judit Cantó, majoral de Sant Antoni 2015, convidava a la participació en la festa i recordava que els diners que s’aconseguisquen a la festa nocturna es destinaran a sufragar les despeses de les festes del proper mes de gener. L’entrada per a aquesta serà gratuïta. També repassava les activitats dels majorals a les últimes setmanes, amb la recollida de les carbasses o la cura del bou i el porc, que es sortejaran el proper 6 de gener. Cal recordar que les festes de Sant Antoni són la principal celebració de l’hivern i, en elles, tenen un gran protagonisme el sector primari i el foc. Dues figures representades pels Majorals i els “Dimonis”, que tornaran a unir-se el pròxim 1 de novembre amb aquesa novedosa trobada.

. Activitats de l’UJI a l’IES Els Ports
D’altra banda, en la jornada d’avui, la Universitat Jaume I, mitjançant la Seu dels Ports en la participación de l’Ajuntament de Morella, han organitzat diversos tallers per als alumnes de l’IES Els Ports a Morella. Aquests han consistit en “Mirant llum des d’una altra òptica”, “Interactua amb els robots de l’UJI”, “Matemàtiques dels mitjans de comunicació” i “Crea els teus propis videojocs”. D’aquesta manera, els alumnes han viscut una jornada especial i han pogut aprendre nous coneixements amb un mètode d’ensenyament molt didàctic.

Més informació: |