LA FALSA: “Órdago a la grande”

Joan Carles Marcobal . 26 d'octubre de 2014 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

Sí, ja sé que a Catalunya no es juga massa al mus i que, més bé, el titular hauria d’haver estat ‘Botifarra santvicentada’, donat que vull opinar de la nova situació a Catalunya després del fiasco del president Mas en reconèixer que no hi haurà referèndum el 9-N. Hi haurà alguna cosa però no deixarà de ser un succedani descafeïnat.

Mister Artur -l’anomenaré així si no us importa perquè quasi bé tots els mitjans pronuncien Artur (paraula plana) en anglès i no pas en català (paraula aguda)- es va clavar, en el seu moment, en un jardí del qual no se n’ha sabut eixir tret d’oferir unes eleccions anticipades amb una candidatura conjunta de les forces sobiranistes. Per a ell, vist la que s’aveïna segons les enquestes, era la única eixida digna que li proporcionava poder. Però el que ha passat és que, anul·lada la consulta popular, tots els partits que la reclamaven li han dit que no, que el que volen són eleccions anticipades sí, quasi a manera de plebiscit, però com diuen als nostres pobles ‘el que més xule, capador’, que sigue el poble qui designe que l’ha de governar.

Mariano Rajoy va qualificar l’anul·lació del referèndum com una victòria de la democràcia -com pot guanyar una democràcia sense eleccions per una decisió d’un tribunal?- però el que no ha calculat el ‘presidente de todos los españoles’ és que l’envit català no ha acabat i que en els pròxims mesos encara bufarà forta la tramuntana des del nord-est peninsular. De Miguel Angel Rodríguez, no diré el que penso, perdoneu.

Més informació: | |

1 comentari

  1. “com pot guanyar una democràcia sense eleccions per una decisió d’un tribunal?”

    Precissament en això consistix l’Estat de Dret.
    És democratic un referendum de Castelló Ciutat per independitzar-se de la provincia, no dixant-mos, per exemple, anar a l’hospital general o provincial als de les comarques?
    El dret a decidir, de moment diu l’Estat de dret que és de tots (com en tots els païssos civilitzats, sí inclòs Escòcia), no només dels de l’estelada. I ni jo, ni els meus representants, de todos los españoles, hem renunciat al dret a decidir.
    Per tant, més democràcia i més dialeg