Morella rep a la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 26 d'octubre de 2014 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha rebut aquest diumenge a una expedició de la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats de València. El motiu d’aquesta visita ha estat commemorar les “Converses de Morella”, ja que aquesta entitat va néixer fa 600 anys, durant la trobada que el papa Benet XIII, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer van mantenir a la localitat dels Ports.

Així, Lorenzo Salom, va iniciar camí cap a Morella el juliol de 1414, perquè li aprovaren la fundació de la Confraria. En aquest moment, s’estaven desenvolupant les importants converses entre el papa, el rei i el frare per intentar solucionar el Cisma d’Occident. Al final, el Privilegi Real va ser signat pel monarca el 29 d’agost amb el qual es donava carta de naturalesa a la mateixa.

El primer edil morellà ha fet entrega a la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats de la moneda commemorativa del 600 aniversari d’aquesta efemèride. A més, els ha agraït la visita i assenyalava que “igual que va ocórrer en l’important episodi històric de les Converses de Morella, la nostra localitat continua treballant avui en dia per convertir-se en una ciutat de diàleg i reflexió i la vostra visita avui ens ajuda en aquest objectiu”. Per això, recordava que durant tot el 2014 s’ha commemorat el 600 aniversari d’aquestes converses i que la localitat s’ha promocionat com a destinació de congressos, albergant en aquest any més de deu trobades de diverses entitats. A més, s’han organitzat nombroses activitats que han contribuït a divulgar la importància històrica d’aquesta trobada i ha atreure visitants, amb les activitats medievals, especialment realitzades durant l’estiu.

Més informació: |