El conill, gran protagonista del tercer Gastromatarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 28 d'octubre de 2014 .
Etiquetes:

L’Associació d’Empresaris de la comarca del Matarranya ha posat en marxa les 3eres Jornades Gastronòmiques Gastromatarranya. Enguany, 25 establiments ofereixen fins al pròxim 14 de desembre, diferents menús, plats i tapes utilitzant com a producte principal el conill. El president de l’entitat empresarial, José Higueras va destacar que “són unes jornades que segueixen la línia de les edicions anteriors, en els quals volem posar en valor l’extensa varietat de productes agroalimentaris del Matarranya i la seua qualitat”.

La inauguració del Gastromatarranya 2014, celebrada el dimarts 28 d’octubre a l’IES Matarranya, va comptar amb la presència del president de l’associació empresarial, el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, i el director de l’institut, Ángel Aranda. Esteve va destacar que “este tipus de jornades són molt importants, ja que posen en valor els productes de qualitat que tenim al territori a través de la gastronomia. Una línia per la qual apostem des de l’administració comarcal”. Per la seua part, el director del centre educatiu va assegurar “que actes com este són possibles gràcies a la col·laboració que en els últims anys hi ha entre empresaris, la Comarca i Institut, especialment amb la secció d’hostaleria”.

. Inauguració amb una “estrella”

El plat fort de la jornada va arribar de la mà de María José Meda, propietària de Batán de Tramacastilla, únic establiment reconegut amb una estrella Michelín a la província de Terol. Meda va mostrar el seu treball a professionals dels establiments de la nostra comarca i als alumnes de l’institut, elaborant un risotto de blat amb un cruixent de llom de conill i cuixa de conill confitat farcit de tòfona i ceps de la Serra d’Albarracín. Meda va afirmar, després del taller demostratiu, que “el que he volgut transmetre als assistents és la cura i afecte a l’hora de cuinar qualsevol plat o recepta, perquè el comensal pugui viure-ho de la mateixa manera que quan ho estem cuinant”. A més, Meda va assegurar que “és molt important que els restauradors difonguem i posem en valor el producte de la zona”.

Per davant tenim un mes i mig per poder gaudir de moltes receptes en què el conill és el protagonista. 25 establiments repartits per 9 pobles del Matarranya ofereixen deliciosos menús, plats i tapes. “L’oferta és molt variada, amb preus diferents perquè tots podem participar d’aquestes jornades”, va sentenciar Higueras. La jornada inaugural es va completar també amb el primer concurs gastronòmic Gastromatarranya. Hi van participar 7 establiments, que van presentar un total d’onze receptes. José Higueras va destacar que “és un reconeixement senzill amb el que intentem donar un al·licient més als establiments que aposten per estes jornades”. El jurat compost per la Hospedería El Batán i professors de l’IES Matarranya va atorgar els següents reconeixements: millor tapa va ser per a Bar Mary ‘s – Terraseta, millor gust per a Asador & Rest. Baudilio i millor presentació per a Hotel La Font del Miro.

Més informació: