Blanch afirma que la sentència del Suprem sobre el tancament de TV3 deixa en ridícul a Moliner que presumeix de llaços d’unió amb Catalunya

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 12 de novembre de 2014 .
Etiquetes: , , , , ,

El secretari d’Acció Electoral, Comunicació i Modernització de la Direcció Provincial del PSPV-PSOE de Castelló, Ernest Blanch, ha afirmat que “la sentència del Tribunal Suprem sobre el tancament de TV3 a la Comunitat Valenciana deixa en ridícul al president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i a tot el PP que presumeix de llaços d’unió amb Catalunya, quan precisament ells mateixos han sigut els qui han impedit, fins i tot incomplint la llei, que poguérem compartir recíprocament RTVV a Catalunya i Tv3 a la Comunitat Valenciana”. Per a Blanch, “aquesta sentència que condemna a un PP radical, al capdavant de la Generalitat, per tancar els repetidors de Tv3 a la Comunitat Valenciana”. “Un fet que és un colp per al PP que de forma sistemàtica atenta contra la pluralitat”, agrega.

Així mateix, el dirigent socialista ha incidit que “aquesta sentència que deixa en evidència a tots els càrrecs del PP que aquest cap de setmana es feien la foto en Vinaròs, amb el lema Junts sense Fronteres”. “Una manera una miqueta estranya de defensar ‘coses comunes’ quan tanquen els repetidors de Tv3 de manera il·legal”, al mateix temps que ha subratllat que “aquesta actitud solament pot obeir a l’interès del PP per assegurar-se el control de tota la informació”. “Alguna cosa que va en contra de la llibertat d’expressió, de la pluralitat d’informació i de l’extensió dels drets dels ciutadans”, afig Blanch.

D’altra banda, Blanch ha lamentat que “el PP, ja que va ser a reunir-se amb els seus homòlegs de Catalunya, no prengueren nota del que ha fet el Síndic de Greuges defensant als seus municipis i demanant indemnitzacions als pobles afectats pels sismes de la planta Castor, i denunciant l’incompliment de la sentència del Suprem”. Blanch ha posat l’accent que “l’informe del Síndic deixa en evidència a un PP que ha mentit sistemàticament, fins i tot no complint els criteris del Suprem, ja que ha obviat dos requisits ineludibles per a pagar la indemnització, com són que les instal·lacions estigueren operatives i que, en el cas que sí ho hagueren estat, s’avaluara si va haver-hi dol o negligència per part de l’empresa”.

En canvi, Blanch ha destacat “els vincles amb altres autonomies veïnes com la d’Aragó que també generen una sèrie de necessitats de demanda amb els ciutadans dels nostres municipis com així succeeix també amb Catalunya”. A més, Blanch ha recordat la hipocresia d’Alberto Fabra quan era alcalde a l’hora de defensar una postura i una altra ben diferent quan s’ha convertit en president de la Generalitat que fins i tot ataca a l’AVL, al Consell de Cultura i fins a la UJI per negar l’obvi. Finalment, Blanch li pregunta a Moliner que “si Alberto Fabra, Rita Barberà o Mariano Rajoy li han contestat sobre aquesta nova ocurrència”.

Més informació: | | | | |