El Suprem confirma que Camps va tancar il·legalment TV3 a la Comunitat Valenciana

comarquesnord.cat . València . dimecres, 12 de novembre de 2014 .
Etiquetes: ,

Els valencians estan cada vegada més a prop de poder tornar a veure TV3. El Tribunal Suprem ha anul·lat el cessament de les emissions de TV3 a la Comunitat, així com la multa de 100.000 euros imposada a la Fundació Ramón Muntaner, en entendre que la Generalitat no tenia competències per a sancionar la repetició d’aquestes emissions. Així consta en una sentència de l’Alt Tribunal, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia valencià, en la qual s’estimen dos recursos interposats per la fundació contra la sentència dictada pel tribunal valencià que donava suport al tancament provisional de repetidors de TV3 en el territori valencià i la multa fixada pel Consell.

Els fets es remunten a l’any 2008, quan la directora general de Promoció Institucional va dictar una resolució al febrer, confirmada en alçada per la secretaria autonòmica de Relacions amb l’Estat i Comunicació, en la qual s’acordava com a mesura de caràcter provisional el cessament de les emissions, i hi donava 10 dies a la Fundació Ramón Muntaner, sota advertiment d’execució forçosa de la mesura. Seguidament, en una altra resolució, amb data de juliol, es va imposar a la fundació una sanció de 100.000 euros i es va ordenar el cessament immediat de les emissions televisives.

Enfront d’aquestes decisions, la fundació va interposar recursos davant el TSJ valencià, que van ser desestimats. Els anys següents, es van anar tancant la resta de repetidors repartits pel territori valencià deixant sense emissions a TV3. Entre d’ells, el de Morella, que va deixar d’emetre al juny de 2010 baix amenaça de multa milionària per part del Consell. Un canal el qual els morellans havien pogut gaudir més de 25 anys. També es voria afectada en aquell moment l’emissió d’Aragó TV. Altres pobles de la comarca van poder mantenir la senyal. Van ser moltes les protestes per la decisió de la Generalitat. A finals de 2012, l’ajuntament de Morella va decidir recuperar les emissions dels dos canals autonòmics, sent el primer municipi valencià en restablir-les després d’una primera sentència contra la prohibició del Consell.

Ara, caldrà esperar si la nova confirmació del Tribunal Suprem facilitat el retorn de les emissions de TV3 a tota la Comunitat. Els Ports ha estat la única zona on s’han pogut mantenir les emissions, tot i que actualment, no es poden veure estos canals degut a la reestructuració que s’està desenvolupant a la TDT, però s’espera que en breu es puguen restablir.

Més informació: |