Les 11enes Jornades Culturals i l’Aficiona’t ompliran els pobles del Matarranya de moltes activitats

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 13 de novembre de 2014 .
Etiquetes:

Este dissabte començarà una nova edició de les Jornades Culturals del Matarranya i de la Mostra de Teatre Aficiona’t que organitze la Comarca del Matarranya. D’aquesta manera, des de demà dissabte 15 de novembre i fins al pròxim 8 de desembre, Vall-de-roures, Fontdespatla, Calaceit, Beseit, Pena-roja, Torredarques i Mont-roig acolliran 18 activitats culturals destinades a tot tipus de públics. “Com cada any, hem intentat programar actes per a tots els públics i sempre intentant que a cada un dels municipis als quals toque en esta edició albergue una o diverses activitats”, va explicar David Arrufat, tècnic de Cultura comarcal, que també va afegir que “està clar que l’objectiu primordial és dinamitzar l’activitat cultural del territori en unes dates en les quals per regla general el nombre d’actes als municipis és menor”.

Una xarrada sobre la història de la Corona d’Aragó, a càrrec de l’historiador José Luis Corral, que tindrà lloc demà dissabte a les sis de la tarde al saló de plens de la Comarca a Vall-de-roures donarà inici a la XI edició de les Jornades Culturals del Matarranya i a la V Mostra de Teatre Aficiona’t. Els actes continuaran diumenge a les 6 de la tarde amb l’activitat infantil Pirateando por el Matarraña realitzada pel grup Algarabote al saló de les germanes de la capital matarranyenca.

Com en anteriors edicions, al llarg dels pròxims caps de setmana l’entitat comarcal ha programat diferents activitats destinades a tot tipus de públic. Si bé, podríem dir que aquestes jornades es poden dividir en tres grans àmbits. En un primer lloc, les activitats infantils, en les quals trobem tant iniciatives dirigides als més menuts que ja està fent la Comarca del Matarranya des de fa uns mesos i que s’han inclòs dins el projecte (Viatge pel temps i A la voreta del foc) com altres actes puntuals pensats exclusivament per a aquestes jornades. “Les activitats infantils han tingut molt bona acollida en les últimes edicions. Per això enguany seguim apostant per programar actes per als més menuts, on incloem els projectes que estem desenvolupant actualment com Viatge pel Temps i A la voreta del foc”, va apuntar Arrufat.

En segon lloc, dins del programa es troben un seguit d’activitats destinades a un públic més adult com són xarrades de diferents temes, actuacions musicals i inclús un curs de fotografia. “En esta ocasió hem pensat molt bé quins temes tractaríem en les xarrades per a intentar fer-les més atractives”, va concretar el tècnic de cultura comarcal, que respecte a les activitats musicals va assenyalar que “pot ser la música sigui l’àmbit de menor presència a la programació. Encara així, tindrem l’actuació dels Blue Tango i la presentació de l’esperat disc commemoratiu dels 10 anys del Cicle d’Orgue Comarca del Matarranya que servirà com a acte de cloenda d’aquestes jornades”.

I, en tercer lloc, per cinquè any consecutiu tindrem la mostra de teatre Aficiona’t, que serà un dels plats fors de la programació. Tot i que finalment sol seran tres els grups que participaran, Massalió, Pena-roja i Queretes, des de l’entitat confien que aquestes actuacions segueixin sent actes tan multitudinaris com en anteriors edicions. “Enguany sol han pogut participar tres grups, perquè als altres els era impossible participar per temes personals”, va aclarir Arrufat, que tot i això es va mostrar convençut que “esperem que igual que en les anteriors edicions les actuacions dels grups de teatre reuneixin a molta gent”.

Finalment, des de la Comarca del Matarranya es va voler animar a tots els veïns del Matarranya a participar d’estes jornades i a aprofitar tots els actes que s’han programat des de l’entitat. “La idea és que la gent participo, que la gent xalo dels actes i aconseguir dinamitzar així l’activitat cultural dels nostres pobles en unes dates on la programació d’actes sol ser menor que en altres èpoques de l’any”, va sentenciar Arrufat.

Més informació: