S’avancen tràmits per a la restauració dels emblemàtics edificis Colomer Zurita i al Palau dels Santjoans

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 13 de novembre de 2014 .
Etiquetes: ,

Després d’anys cridant l’atenció al voltant del llastimós estat d’aquests històrics edificis, aquesta setmana s’han avançat tràmits perquè la seua restauració o almenys el començament de la mateixa, arribe aviat. Respecte a l’antic col·legi de Morella, la passada setmana la Conselleria de Cultura donava el vistiplau al projecte de restauració; per la seua part l’ajuntament de Morella, en la comissió d’obres del dimarts, atorgava la llicència d’obres i el mateix dia la Diputació, propietària de l’edifici, aprovava l’autorització de 400.000 euros d’inversió per a l’edifici. L’Ens provincial, a més, anunciava que sols serà el principi, i comprometia altres 220.000 euros per a l’exercici 2015, per tal de seguir amb la recuperació de l’immoble. En aquesta primera fase s’actuarà en la façana i en la teulada.

Curiosament la Diputació Provincial, inclou aquesta inversió a compte del conveni signat entre aquesta institució i els ajuntaments de Morella i Cinctorres, ara fa un any, per la revitalització i posada en valor de la riquesa paleontològica de la zona en el projecte “Dinosaures dels Ports”. A punt de finalitzar l’any encara no s’ha materialitzat cap dels punts d’acord d’aquell compromís, i per eixe motiu el passat divendres l’alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés, i el regidor José Manuel Gisbert, s’interessaven per la situació del mateix en la reunió que mantenien amb el president, Javier Moliner. En aquesta trobada, i sense fer referencia a la resta de punts de l’acord, es confirmava la inversió de 80.000 euros per part de la Diputació per a la restauració de part del Palau dels Santjoans de Cinctorres, contenidor de la col·lecció de restes de dinosaures de Cinctorres, i quina propietària també és la Diputació. Les obres les executarà l’empresa de manteniment de la mateixa Diputació.

En aquesta reunió també es va confirmar la redacció del projecte de millora del Camí de la Cana, obra reivindicada com cap d’altra pels veïns de la zona. De moment l’Ens provincial pagarà el projecte, però, depenent del cost de l’adequació de la via, afirmen els responsables provincials que no poden responsabilitzar-se de l’actuació, ja que la Diputació no compta en tant de pressupost per a carreteres.

Més informació: |