La Freixneda construirà una nova captació d’aigua

comarquesnord.cat . La Freixneda . divendres, 14 de novembre de 2014 .

L’ajuntament de La Freixneda començarà en les pròximes setmanes la construcció d’un nou pou d’aigua a través d’una ajuda concedida per l’Institut Aragonès de l’Aigua. Esta infraestructura se farà molt a prop de l’actual captació, situada a les proximitats del pont de la Torre del Compte, al riu Matarranya. El nou pou, d’una profunditat aproximada d’uns 20 metres, s’equiparà amb una bomba submergible.

José Ramón Gimeno, alcalde de la vila, va assegurar que “les bombes actuals gasten molta llum i, en canvi, pugen molt poca aigua”. Esta nova instal·lació està previst que es faça en diferents fases, a mesura que es compte amb fons suficients. A més, el consistori està estudiant la possibilitat de complementar l’extracció d’aigua del pou a través d’un sistema de plaques solars. D’esta manera, segons va concretar Gimeno, “continuarem en la línia d’utilitzar les energies renovables i així reduir els costos d’energia per a l’ajuntament”, contribuint per tant “a millorar la situació de les arques municipals”.

Tot i que La Freixneda no ha tingut per ara problemes importants en matèria d’aigües, tots els anys durant l’època estival és necessari escometre actuacions a l’actual captació. L’alcalde del municipi va recordar que “cada vegada ens posen més pegues per a fer les actuacions necessàries quan baixe poca aigua”, de tal manera que “ens volem avançar a possibles problemes i tindre una captació alternativa a l’actual”.