Morella acull la trobada de representants d’estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 de novembre de 2014 .
Etiquetes: , ,

Morella alberga, des d’avui i fins diumenge, la cinquena trobada de representants dels Consells d’Estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquest, es debatran els models de representació i participació estudiantil a les 21 universitats d’aquesta xarxa. Aquesta és la segona cita congressual que organitza aquesta entitat a la localitat dels Ports en les últimes setmanes i està previst que el proper mes tinga lloc una trobada sobre igualtat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, seran els encarregats d’inaugurar aquesta cita. El primer edil morellà també ha agraït a aquesta entitat l’organització de diferents trobades a Morella, precisament les setmanes en les què es compleixen vint anys de la fundació de la Xarxa Vives, que va tenir lloc en aquesta localitat. Ripollés aprofitarà la cita per informar els participants del Programa d’Ajuda a Universitaris de l’Ajuntament de Morella, que pretén fomentar la realització de treballs sobre el municipi. L’alcalde apunta que “aquest tipus d’ajudes són importants és zones rurals, ja que pretén fomentar el retorn dels joves estudiants a la seva localitat natal”. En aquesta aposta per la joventut, Ripollés assenyalava que “cal apostar pels joves, perquè són el present i el futur de la nostra localitat i en les últimes setmanes ens estem adherint als programes de Salari Jove, que esperem que servisquenn perquè els nostres veïns i veïnes s’inscriguen i opten a nous llocs de treball”.

En aquesta cinquena trobada de representants dels Consells d’Estudiants, els participants explicaran la seva experiència a nivell de consells d’estudiants, associacions i sindicats, com s’organitzen i les activitats o accions pròpies més destacades. També tindrà lloc una xerrada sobre drets lingüístics i s’analitzaran les opcions de comunicació i formació dels representants d’estudiants. D’altra banda, els assistents debatran sobre com afrontar unes eleccions estudiantils i les estratègies necessàries per a fomentar la participació estudiantil a les eleccions. Per finalitzar, es posaran en valor experiències del passat per al futur.

Més informació: | |