LA FALSA: “L’hora de parlar”

Joan Carles Marcobal . 16 de novembre de 2014 . 1 comentari
Etiquetes: ,

Ells diran que estan contents… però no ho ha d’estar ningú, cap d’ells. Mobilitzar més de dos milions de persones per a que voten és una gran fita, no se pot dir el contrari. Cert és que la participació no va ser alta, tan sols d’al voltant del 33%, això podria suposar un cert fracàs per a les forces convocants de la consulta i a favor de la segregació catalana, que possiblement ho sigue. Però cal analitzar altres detalls.

El desencant generalitzat per part de la població, tant la catalana com la espanyola, fa que la participació en els comicis no sigue massa elevada des de fa un bon grapat d’anys. Sense anar més lluny a les recentment passades eleccions europees la participació no va arribar al 46%. També s’ha de pensar des del costat secessionista que els partidaris del vot negatiu no van assistir massivament a les urnes, amb tot van ser el 20% dels vots dipositats. No va ser un bon dia el diumenge per a Artur Mas, no va ser detingut com ell pretenia, allunyant-se d’aquesta manera les seues pretensions de ser un nou màrtir català, ja no passarà als anals de la història amb Rafel de Casanova i Lluís Companys.

A Madrid Rajoy tampoc ha d’estar massa content, analitzant els resultats i la participació hom pot pensar que d’haver-se celebrat una consulta consensuada i civilitzada com es demanava des d’un primer moment la participació hagués estat major i possiblement els guanyadors… haguérem estat tots. Ara més bé tots som perdedors, açò no s’ha acabat. Serà ja l’hora de dialogar?

Més informació: |

1 comentari

  1. El % de vots negatius no va ser del 20%, va ser del 4,5%. Si a més, comptem els del Si-No (10,07%), arribem al 14,57%.

    I això del màrtir català, només li ho hem sentit al MIguel Ángel Rodríguez, i no va ser massa afortunat..

    El que s’ha evidenciat, en tot cas, és que no es pot impedir el fet de votar.