La Diputació presenta el Pla de Vialitat Hivernal

comarquesnord.cat . Terol . dimarts, 18 de novembre de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El vicepresident segon i diputat de l’àrea d’infraestructures de la Diputació Provincial, Ramón Millán, ha estat l’encarregat de presentar l’operatiu hivernal durant els mesos més complicats per al trànsit de les nostres carreteres. Un hivern més, este operatiu treballarà en coordinació amb el Govern d’Aragó en la neteja de les diferents vies i carreteres, independentment de la seua titularitat, gràcies a un acord subscrit per tercer any consecutiu. Al respecte, Millán va explicar que “estem molt contents dels resultats obtinguts gràcies a la col·laboració de les dos institucions”. Per això “hem renovat un acord que garantirà un treball efectiu i una major seguretat a les carreteres de Terol en cas de neu o de gel”.

El mapa provincial de carreteres quedarà distribuït en àrees que assumirà la Diputació i unes altres que seran gestionades per la DGA. D’esta forma, la Diputació s’encarregarà, en el cas del Matarranya, de les carreteres autonòmiques i provincials que passen per Fórnols, Fontdespatla, La Freixneda, La Portellada, Mont-roig, Pena-roja, Ràfels i Torredarques, mentre que el Govern d’Aragó se centrarà en Calaceit, Massalió, la Vall del Tormo, Arenys de Lledó, Lledó, la Torre del Compte, Vall-de-roures, Queretes, Beseit i la Valljunquera. Ramón Millán va recordar que en cas d’un fort temporal i per a fer un treball més eficaç “la informació estarà centralitzada al 112 i serà aquí on han de dirigir-se per exposar les seues necessitats”.

La Diputació de Terol tindrà al seu càrrec prop de 900 quilòmetres de carreteres dins del Pla de Viabilitat Hivernal. Per això, el Parc de Terol disposarà d’un equip format per 45 treballadors, repartits entre llocs tècnics, encarregats, conductors, mecànics i peons dels departaments de vies i obres, i de camins rurals. El Parc d’Alcanyís reunirà una dotació de 6 treballadors i els equips tècnics inclouen 2 camions amb falca i salers, que poden netejar amples de neu de fins a 4.5 metres i les tremuges de sal tenen una capacitat de 14 metres cúbics. La dotació es completarà amb silos de sal ubicats en diferents punts de la província, com ara també d’un magatzem a Ràfels amb capacitat per a 50 tones de sal.

Més informació: | | |