Morella és el poble més ‘BIB Gourmand’ d’Espanya

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 24 de novembre de 2014 . 2 comentaris
Etiquetes: , ,

La gastronomia morellana està d’enhorabona perquè tres dels seus restaurants han obtingut el prestigiosos reconeixement BIB Gourdmand de la Guia Michelín. Els establiments reconeguts han estat Vinatea, Daluan i el Mesón El Pastor. Els tres repeteixen respecte el passat any, tal com apunta Michelín “per la seva trajectòria en 2014 mereixen una distinció en l’edició 2015”.

Una de les dades que fa més destacats aquests guardons gastronòmics està en què Morella és el primer municipi menut de tota Espanya en quant a nombre d’establiments amb aquesta categoria. Les altres localitats que tenen tres restaurants de la guia són València i Santander, mentre que les que ho superen són Barcelona i Madrid. Hi han 229 establiments amb la distinció a tot l’Estat. A la província, apareixen altres quatre establiments: Sant Francesc a L’Alcora, La Pineda d’Alcossebre, Aqua a Castelló i María de Luna a Sogorb. Tant València, com Morella, són els únics municipis que tenen més d’un establiment amb la distinció d’un total de 28 restaurants repartits pel territori valencià.

Els BIB Gourdmand són els reconeixements més importants per darrere de les famoses ‘Estrellas Michelín’, anomenats de vegades informalment com a les “estrelles michelín de plata”. Van aparèixer l’any 1955 recompensant el menjar amb qualitat, generalment de tipus regional, que s’oferta a un preu moderat. En la Guia Michelín apareixen amb un distintiu especial per reconèixer els restaurants escollits pels experts que elaboren la publicació. Respecte a les “Estrellas Michelín’, la província únicament compta amb la de Cal Paradís a la Vall d’Alba.

SONY DSCA Morella la notícia s’ha rebut amb alegria per la marca de qualitat que suposa un reconeixement d’aquest tipus en tres dels seus restaurants que ofereixen en la seva carta el millor de la gastronomia de la zona, apostant en moltes de les seves creacions per un toc modern. El Mesón El Pastor és el més veterà de la llista en funcionament. El proper 2015 complirà 40 anys. Actualment, el regenta la cuinera Raquel Ferrer, filla del reconegut cuiner morellà José Ferrer, apostant per la tradició i la modernitat. Fins a finals de mes es pot provar allí un menú amb els bolets com a protagonistes en les seues clàssiques Jornades dels Bolets.

El segon restaurant per edat és Vinatea. Es troba a la meitat dels històrics Porxes i compta amb una exquisida carta. Va néixer al 1988 i va ser reformat per complet en 2009 convertint-se en un establiment referent pel seu menjar i el seu disseny. La gerència és de la família Milián amb Juan, Miriam i Ángela al capdavant.

Mentre que el més jove és el Daluan que va obrir les seves portes en 2007. Un restaurant que en set anys s’ha convertit en un dels temples de la cuina de la Comunitat. Recomanat en moltes publicacions, també compta amb un Sol de la guia Repsol, una de les distincions més importants de la gastronomia espanyola. Entrar en aquest establiment és deixar-se portar i gaudir d’una experiència única amb una autèntica simfonia de sabors i d’enginy gràcies al seu xef, Avelino Ramón, i l’hospitalitat de Jovita Amela.

Els tres restaurants morellans lluiran en les seves entrades el logo que els acredita com BIB Gourdmand 2015. A més, Els Ports compta amb altres establiments en la Guia Michelín amb l’Hotel Rei Don Jaime i el Cardenal Ram a Morella i El Faixero de Cinctorres.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. Solo pienso en ti !!

  2. Solo pienso en ti !!!!