Fotos contra la violència de gènere

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 25 de novembre de 2014 .
Etiquetes:

Un any més, el Departament de Joventut de Comarca del Matarranya, en col·laboració amb el IES Matarranya, va commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere el passat 25 de novembre. En esta ocasió, els actes actes commemoratius es van centrar en un photocall al qual destacava el hastag vinculat a la campanya contra la violència 2014 (#HaySalida016). D’esta manera, un gran nombre d’estudiants van passar per davant de la càmera per a mostrar la seua conscienciació respecte a esta problemàtica i transmetre els seus missatge de suport a les víctimes. “Enguany vam decidir fer un photocall perquè és una cosa que agrade molt als joves i pensàvem que tindria bona resposta, com així va ser”, va apuntar la tècnica de Joventut, Nuria Gasulla.

La mateixa Gasulla va recordar que “aquells que van voler es van fotografiar amb el hastag de la jornada, amb el que es vol transmetre que les víctimes tenen una sortida i que el telèfon d’atenció 016 els pot ajudar molt. A més, els participants també van escriure diversos missatges per donar a conèixer el suport a les afectades”. En este context, Gasulla va destacar que “el més important en estos actes és que els joves siguen conscients que existeix este tipus de violència i que no pensen que és una cosa llunyana i que sol se done entre sector marginals”.

Tot i que ja fa uns anys que des del Departament de Joventut s’organitzen actes per a celebrar la lluita contra esta lacra, segons els tècnics de Joventut “els joves encara pensen que la violència sol és física, aquella que és la que més se veu als mitjans. No tenen clar que també hi ha altres formes de violència, com pot ser el control, les agressions verbals o l’abús psicològic i que moltes vegades van molt vinculades a les noves tecnologies”. Nuria Gasulla també van destacar que “molts dels estudiants del territori segueixen pensant que esta problemàtica no els afecte directament perquè en la seua opinió únicament es done en sectors marginals de la societat quan, en realitat, les estadístiques ens diuen tot el contrari”.

Finalment, des de l’organització es van mostrar satisfets del desenvolupament d’esta commemoració i van defensar que “este tipus d’actes són necessaris perquè els joves siguen conscients que existeix esta problemàtica i que han de treballar per a evitar que algun dia els puga afectar a ells o a algú del seu entorn”.

Més informació: