Localitats dels Ports i l’Alt Maestrat es queden incomunicades aquest dijous per una caiguda del servei telefònic Movistar

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 27 de novembre de 2014 .
Etiquetes:

Localitats dels Ports i l’Alt Maestrat s’han quedat este dijous incomunicades unes quatre hores per la caiguda del servei de Movistar que va arrossegar a altres companyies com Yoigo. Sobre les 14 hores van començar les fallades a Internet, telefonia mòbil per a les cridades i les dades en 3G, i fixos d’aquesta companyia telefònica.

A les 18:30 hores s’ha resolt el contratemps. Municipis com Morella, Forcall, Sorita, Villores o Catí s’han vist afectats per aquesta situació. Entre els primers a reaccionar, el Centre de Salut de la capital dels Ports. Un dels seus metges, Nel·lo Monfort, anunciava per les xarxes socials, pocs minuts després de la caiguda telefònica, la problemàtica que s’estava vivint. “Sense línia al Centre de Salut, urgències al 112 i ens activaran” es podia llegir en el seu missatge. Un estat d’incomunicació que ha durat més del que s’esperava.

Ha fallat Movistar, però, afortunadament, altres companyies com Vodafone o Orange han seguit funcionant amb normalitat. Tot indica que la fallida s’ha originat a Traiguera on es troba un dels enllaços del cable de fibra òptica que proveeix a part del nord de la província.

Els veïns han mostrat la seva sorpresa per aquesta situació poc habitual i es preguntaven els motius del conflicte. Entre les primeres hipòtesis, les tempestes i precipitacions que s’esperen aquests dies o un possible robatori de cable de fibra òptica. Altres localitats properes com Vilafranca no s’han vist afectades per la caiguda del servei. Els tècnics de Movistar han rebut nombroses cridades de veïns per conèixer l’abast del problema. A Sorita, entre altres pobles, durant la vesprada no han funcionat ni els telèfons fixos.

Respecte a Internet, han fallat els mòdem de Movistar i també els municipals oberts com el de MorellaWifi. Els Ports és una zona on els mòbils tenen molts problemes amb diversos punts negres de cobertura i pobles en els quals és complicat trobar-la per poder realitzar una cridada.

Més informació: