L’Ajuntament de Queretes també presentarà al·legacions al projecte de depuradora

comarquesnord.cat . Queretes . dilluns, 1 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Queretes també ha presentat al·legacions al projecte de la depuradora de la vila. Així ho va anunciar Fernando Camps, alcalde de la població, uns dies abans que s’acabés el termini. Unes al·legacions que van passar per l’últim ple municipal i que es van explicar en informe d’alcaldia. En este context, Camps va concretar que entre les al·legacions “s’ha demanat el condicionament de tota la zona i fer una zona enjardinada en els seus exteriors”. També s’ha demanat que la caseta de la depuradora compleixi els criteris de construcció com tot edifici tradicional, fent-se les parets i la teulada acordes a l’estil patrimonial de Queretes.

Camps va concretar que “estes són les principals al·legacions ” d’un projecte presentat per l’Institut Aragonès de l’Aigua i que veuen adequat per a Queretes. L’alcalde de la vila va recordar que l’anterior projecte, més allunyat del nucli històric, “havia de bombejar totes les aigües residuals del poble”, cosa que es resoldrà en la nova ubicació. Una ubicació molt pròxima al nucli històric, però que està en una zona on hi ha granges de corders i porcells i també magatzems agrícoles. Quant a les queixes de l’Associació de Veïns, de sorolls i olors, Camps va recordar que “hem mirat depuradores per molts pobles”, i les projectades per DGA “ni fan soroll, ni generen olors”.

Quant a les al·legacions, l’alcalde de Queretes creu que “són coherents”, i s’ha demanat “que totes siguen contestades”. També va fer menció a les al·legacions que ha presentat l’Associació de Veïns de Queretes. “Han presentat 21 al·legacions”, que no 1.500, que han estat firmades per diverses famílies del poble. Tot i això, Fernando Camps no va voler entrar en polèmiques. Només es va limitar a defensar que “jo només dic que l’actual equip de govern i altres membres de l’ajuntament mai voldríem fer una cosa que ens penés tota la vida. Volem fer una cosa bona per al poble, que sigui econòmicament viable i que no afecte el paisatge”.

Més informació: