El restaurant Daluan suma el seu tercer ‘Sol’ consecutiu de la Guia Repsol

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 2 de desembre de 2014 .
Etiquetes: ,

El restaurant Daluan de Morella repeteix per tercer any consecutiu amb un Sol de la Guia Repsol. Així s’ha donat a conéixer este dimarts en la presentació de l’important publicació per al 2015. Aquest reconeixement gastronòmic és molt rellevant a nivell nacional. A la província de Castelló, sols quatre restaurants han estat escollits amb un Sol, entre d’ells l’establiment morellà, junt als restaurants Cal Paradís (que compta amb una estrella Michelín), Aqua i Arbequina. En tota la Comunitat Valenciana són 38 els que han estat reconeguts amb un, dos o tres Sols. Per tota Espanya hi han repartits 466 Sols.

Des del Daluan es mostraven “molt contents” per este manteniment d’un Sol. “És un honor, totes estes distincions són bones i reconeixen el nostre treball. Quan apleguen estes dates s’espera amb respecte per si per algun motiu perds el Sol, el que seria una derrota. A més, fa uns dies coneixíem que som BIB Gourdmand de la Guia Michelín junt a altres dos restaurants de Morella, un reconeixement que es nota molt entre els clients estrangers.

El fet de tenir un Sol, significa per a la Guia Repsol, antiga Guia Campsa, ser “un local amb excel·lent qualitat i varietat de plats”. Aquesta distinció es atorgada des de la Reial Acadèmia de Gastronomia i la Confraria de la Bona Taula, que són els que donen estos Sols baix el seu criteri, però recolzats amb les Acadèmies de Gastronomia Autonòmiques i els inspectors de restaurant.

Les dues institucions seleccionen els locals que entren a la llista de Restaurants amb Sols en base a les valoracions dels inspectors de cada zona. També influeix el criteri de les distintes acadèmies de cada regió i s’avaluen les notícies gastronòmiques de cada àrea durant l’any. Els criteris que s’utilitzen per a influir en el reconeixement són l’estil de cuina, l’emplaçament, el servei i/o bodega, el municipi i el nivell gastronòmic de la zona, a més de la relació qualitat-preu.

La coneguda com a ‘guia taronja’, enfront de la ‘roja’, la francesa Michelin, més agarrada amb la gastronomia espanyola, ha batut enguany un rècord al repartir els seus Sols entre 466 restaurants, dels quals 37 tenen tres, 127 tenen dos i 302 un en tota la geografia espanyola.

Així, el Daluan podrà continuar tenint a la seua porta el distintiu que l’acredita que té un Sol en la nova edició de la Guia Repsol 2015. Així mateix, se li atorgarà un diploma que l’acreditarà com posseïdor de la màxima distinció d’aquesta publicació, una de les més venudes d’Espanya. Tant la Guia Campsa, com la seua successora, la Guia Repsol, contribueixen a millorar la qualitat gastronòmica espanyola amb ressenyes i crítiques. Els millors restaurants s’esforcen per aconseguir estos Sols, perquè impliquen molts beneficis. Un projecte que naixia amb la primera edició de la Guia Campsa l’any 1979, amb una classificació que ha evolucionat, mantenint l’esperit de recerca dels millors restaurants d’Espanya.

El Daluan de Morella és un d’ells, ubicat a la costa la Pressó, sempre amb la bona rebuda de Jovita i Avelino que des del maig del 2007 ofereixen una cuina tradicional amb detalls, cuidades carns, bons peixos i postres elaborats. La seua filosofia és resumeix en una frase que podem trobar a la seua plana web “la millor recepta és el treball i l’afan de superació per fer les coses bé”. Això els ha valgut molts de reconeixements i ara continuar tenint un Sol de la Guia Repsol.

Més informació: |