LA FALSA: “Humanitat deshumanitzada”

Joan Carles Marcobal . 7 de desembre de 2014 .
Etiquetes: ,

El passat diumenge el nostre país va viure un dels episodis més tristos, a la vegada que execrable, que puga protagonitzar l’espècie humana: una persona perdia la vida en participar en una baralla multitudinària a Madrid. Després de ser apallissada, la víctima va ser llançada salvatgement al riu Manzanares. El que havia de ser una festa futbolística es van convertir en una jornada de dol. Van ser seguidors ultres de l’Atlètic de Madrid i el Depor, però hagueren pogut ser d’uns altres equips. El mort va ser Francisco J. Romero, però haguera pogut ser un altre.

El que sí coincideix en tots els casos és la misèria de la condició humana: matar per matar, sense cap justificació suposant que els crims tinguen justificació. El president matalasser, Enrique Cerezo, va manifestar que els actes van tenir lloc lluny de l’estadi i que eren aliens al futbol. Lamentables declaracions que no fan més que justificar, si més no incitar, futures baralles similars. Un problema no pot tenir solució si ens capfiquem en ignorar la causa… I duem massa violència ja al costat del futbol.

De veres no us fa vergonya que quan arribem a un estadi ens haiguen de vigilar policies a cavall com si fórem bous de ‘lídia’? Els dirigents d’aquest esport, federatius i de clubs, són els responsables indirectes d’aquests fets en no treballar per posar les solucions tot i que alguns clubs ja estan posant-hi remei. Per eradicar la violència també cal un esforç polític, la situació que patim no ajuda a la calma. I un mort no és un resultat esportiu ni una x a la travessa.

Més informació: |