Matarranya ha fregat el 100% d’ocupació durant el Pont de la Puríssima

comarquesnord.cat . La Portellada . dimarts, 9 de desembre de 2014 .

El Matarranya ha fregat el 100 per cent d’ocupació en un Pont de la Puríssima que ha destacat pel vent i el fred però també per molta afluència de turistes i visitants. I és que la falta de neu en les principals pistes d’esquí ha fet que els turistes s’hagen decantat per altres alternatives, com ara els punts d’interior. Entre ells el Matarranya, que ha vist com al llarg dels tres dies festius s’ha detectat molta afluència de turistes, amb una ocupació que pràcticament ha fregat el 100%. Així ho va entendre José Higueras, el president de l’Associació dels Empresaris del Matarranya, que va considerar este pont de “molt bo. Ens afecte molt la neu. Però com este any, per desgràcia per a ells, no ha nevat prou, ho hem notat”. Molta gent visitant els nuclis històrics de la comarca. Però també coneixent espais naturals, com ara el Salt de La Portellada, amb eixa cascada d’aigua espectacular.

Higueras creu que “vam fregar el 100 per cent d’ocupació. Segur que algun associat ha tingut alguna habitació lliure o alguna cancel·lació” de darrera hora. Però els números són molt bons. El perfil de turista, molt variat, com pràcticament tot l’any. “Parlem d’un perfil variat. Tenim una mica de tot. Adults. Grups de gent gran, matrimonis joves amb xiquets, parelles joves. “Tenim impacte de tot tipus de públic, no un client concret. Això ho estem fent molt bé”. Un turisme que segueix apostant pel Matarranya i que tot i els bons números de l’estiu i de les últimes festes. Pareix que hi ha una mica més d’alegria. Però no hem de tirar les campanes al vol”. Ara, a esperar les Festes de Cap d’Any. I és que Nadals és una festa més familiar. “Enguany cau entre setmana. Per tant, encara serà més familiar”. De fet, molts restaurants i hotels tanquen per al 24 i 25 de desembre.

Des del territori destacaven la bona afluència de turistes durant la Puríssima, sobretot en nuclis històrics com Vall-de-roures, Calaceit, La Freixneda i Queretes, tot i que els visitants també s’han fet de notar pel sud del Matarranya i per entorns naturals com ara Beseit i el Salt de La Portellada, que degut a les imatges i els vídeos enregistrats de les últimes plogudes ha generat molt de reclam.