Morella vibra amb la II Pujada al Castell que va tornar a ser un espectacle

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 6 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

La II Pujada vertical al Castell de Morella, organitzada per Comunicacions dels Ports i l’Ajuntament de Morella, es convertia de nou en un autèntic espectacle esportiu. Un total de 41 corredors realitzaven el trajecte entre l’Hostal Nou i la Plaça d’Armes del Castell, punt més elevat de la localitat. Una estona abans de les 12 del migdia, els participants van anar aplegant al punt d’eixida a la zona de l’Hostal Nou on es troba el Quarter de la Guàrdia Civil i un edifici de la Creu Roja. Corredors de diverses edats van anar agafant els seus dorsals. La procedència, d’allò més diversa. De la comarca van participar esportistes de Morella, Portell, Vilafranca, Ortells o Cinctorres. També va destacar la presència de gent de pobles veïns com Iglesuela, Albocàsser o Cantavella i de punts més llunyans com Barcelona, Orpesa, Bètera, Villena, Vila-real o Castelló.

Uns minuts abans de l’hora d’eixida, els participants es van fer una foto de grup baix l’arc de Shed Marks Vilafranca i era moment de començar. Un coet des de la punta del Castell anunciava que començava la cursa. L’eixida a l’Hostal Nou es feia a 837,5 metres i l’arribada al Castell es troba a 1.062,5 metres d’altitud. Es tracta d’una cursa exigent amb 244 metres d’ascensió continuada en només 2,1 kilòmetres de recorregut. Calculant la mitjana de pujada en tant per cent, es pot parlar d’un desnivell del 12,1% en tot l’ascens. El recorregut des de l’Hostal Nou continuava per la coneguda com a costa de Sant Vicent, entrant un moment per la carretera que uneix la N-232 i el portal de Sant Mateu. Un cop dins del nucli urbà, els corredors pujaven les escales de la coneguda com a Gran Via on es va concentrar molta gent que els va donar molt caliu. Després passaven per l’Arxiprestal i enfilaven cap a la fortalesa morellana. Dins del monument, els participants en la II Pujada Vertical al Castell de Morella completaven tota la pujada fins a la Plaça d’Armes, on es trobava la línia de meta.

El pòdium en la categoria masculina va estar format pel portellà Albert Ferrer amb un temps d’onze minuts i 34 segons, molt prop va estar Germán Castel amb 11 minuts i 38 segons i tercer Diego Aguilar amb 12 minuts i 12 segons. En categoria femenina la guanyadora va ser la morellana Fanny Barreda que acabava la dècima absoluta amb 15 minuts i 9 segons. La segona va ser Juana García i la tercera Josefina Albert. Euridice Vidal es proclamava guanyadora dels infantils.

Una vegada van aplegar tots, els actes es van traslladar a l’església del Convent de Sant Francesc. Allí, els participants van recuperar forces amb menjar i beguda. Tot seguit es donaven els trofeus als guanyadors que van rebre els aplaudiments del públic assistent. Entre els guardons, pernils de Carns Morella i una Caixa de Regala Morella. El portellà Albert Ferrer guanyava per primera vegada agafant el relleu de David Prades. Es mostrava satisfet en una prova molt diferent a les que fa normalment. Una cosa semblant li passava a Fanny Barreda que guanyava per primera vegada i va notar la duresa de la cursa.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Morella, Amadeu Bordàs, valorava “molt positivament” la celebració de la II Pujada Vertical al Castell. Després de la segona edició, tot apunta a una tercera d’una prova que ja s’ha consolidat i que és única i molt especial per als participants.

CLASSIFICACIONS DEFINITIVA II PUJADA CASTELL

Més informació: