Roben durant una matinada en tres naus de l’Hostal Nou de Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 12 de desembre de 2014 . 1 comentari
Etiquetes:

Morella va patir una onada de robatoris la matinada del dimecres al dijous. La zona afectada va ser el barri de l’Hostal Nou situat als afores de la localitat just al costat de la N-232, on els lladres van entrar en tres naus portant-se principalment maquinària amb un botí estimat en milers d’euros.

Els espais afectats van ser el Centre de Vialitat Hivernal del Govern d’Espanya, la fàbrica de fustes i serra de Teodoro Segura i el taller mecànic i d’automoció Julio Ortí. El més perjudicat va ser aquest últim. Els assaltants es van portar d’allí una furgoneta que van carregar de maquinària de diferent tipus com a aparells d’arrencada, ordinadors i eines relacionades amb l’automoció. El valor del sostret és “molt alt” com especificaven després de realitzar des del negoci un balanç de danys per presentar a la companyia d’assegurances. Van entrar a l’interior del taller rebentant una finestra exterior i una vegada dins van obrir les portes per poder sortir amb la furgoneta carregada.

D’altra banda, els altres punts assaltats estan junts. Tot indica que en un primer moment van entrar a la fàbrica de fustes. Per fer-ho, van forçar un petit cristall d’una finestra amb un ganivet. A l’interior, pràcticament no van tocar res de la fàbrica, ni de la maquinària, però van saber accedir a la zona d’oficines amb l’ajuda d’una escala. Afortunadament, els propietaris no van trobar a faltar res de valor, encara que es van trobar amb els despatxos tots desordenats i regirats “tenim por pel tema de les dades bancàries i targetes i ens hem vist obligats a bloquejar-ho tot” explicaven des de la direcció de la fàbrica. Des de la també serradora, els lladres van buscar la fórmula per entrar al Centre de Vialitat Hivernal on es troben les màquines llevaneus i altres vehicles que utilitzen des de la Xarxa de Carreteres de l’Estat. Per accedir, van arrancar unes herbes a la zona que passa per tot el perímetre d’aquest centre. Això no els va eixir bé i, al final, van trobar un buit pel qual es van colar, van rebentar una finestra de la part posterior i van entrar en el magatzem. D’aquest local es van portar maquinària, eines i grups electrògens que s’utilitza en la conservació de les carreteres N-232, N-340 i N-238. El valor dels sostret també és una quantitat de, almenys, quatre xifres.

La Guàrdia Civil de Morella ha obert una investigació sobre aquest nou capítol de robatoris. També va estar el dijous al matí la Policia Judicial per recaptar dades i pistes sobre els assalts. Entre els testimonis es destaca que diversos transportistes van veure un cotxe sospitós a poca velocitat pels voltants de la zona durant la matinada.

Fa just un mes es va produir una nit de robatoris a Forcall i aquests últims dies a La Mata i Olocau del Rei. Els alcaldes dels Ports van alertar que després d’un primer episodi que era fàcil que arribessin més i així ha estat en diferents municipis. Entre els consells està la instal·lació d’alarmes i avisar a la Guàrdia Civil en cas de veure algun cotxe sospitós o alguna persona que està en algun racó o zona del poble poc transitada, sobretot als afores del casc urbà. Precisament aquestes zones han estat les afectades en els últims robatoris. El propi alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “el millor que poden fer els veïns quan tinguin algun tipus de sospita és cridar immediatament al 062”.

Més informació:

1 comentari

  1. Angel Guardiola enllaç al seu comentari

    Ho sento però no em puc aguantar. Ahir Olocau avui Morella, demà a qui li va a tocar??
    Quina tonteria de consells i opinions dels alcaldes, cridar al 062 qui vindrà? qui veurà sospitosos si hi ha més lladres forasters que persones en alguns pobles.
    Srs alcaldes, menys *bla *bla *bla…. i *politiqueo i mes accions concretes que solucionin el problema de la nostra comarca.
    Esspro no tindre que llegir mes noticies d´aquestes

    Angel Guardiola