Morella demana un pla de transport públic per corregir les mancances històriques

comarquesnord.cat . Morella . Morella, 16 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

El ple de Morella ha aprovat, per unanimitat, una moció per reclamar a la Generalitat Valenciana la creació d’un pla de transport que millori la presència i coordinació d’autobusos en el terme municipal ia la comarca dels Ports. Així, s’exigeix una reunió amb la Direcció General de Transport per a informar de com està aquesta qüestió actualment i per traslladar la importància de tenir servei d’autobusos 365 dies a l’any i de millorar també la coordinació amb l’estació de tren de Vinaròs. A més, des del consistori morellà es demana a la Generalitat que instal·li una marquesina a Ortells i que hi hagi una línia d’ajuts per a l’ús del transport públic dels joves universitaris.

El regidor de governació de l’Ajuntament de Morella, Ernest Blanch, afirma que “Morella i la comarca dels Ports arrosseguen els mateixos problemes i falta d’inversions en transport públic de les dues últimes dècades i, per això, cal que, d’una vegada per totes, es convoqui una reunió amb les parts afectades per buscar solucions i que l’interior pugui tenir un transport públic digne “. A més, assenyala que “si un dels elements que determinen la prosperitat i avanç d’una societat és la qualitat i desenvolupament d’un transport públic, és evident que l’interior té una deficiència clara en aquesta matèria”.

Una de les peticions històriques de Morella, especialment del sector turístic empresarial i de la comunitat educativa universitària, és que diumenge hi hagi transport públic a la comarca. Aquest fet beneficiaria tant l’arribada de visitants a la ciutat com els veïns que estudien a Castelló o València poguessin desplaçar-se en transport públic cap a les grans ciutats. A més, en la moció es demanen ajudes per als joves de Morella per fomentar l’ús del transport públic i ajudar a les economies familiars. Ernest Blanch també destaca “l’aposta de la nostra ciutat pel Corredor Mediterrani ferroviari i per l’ajust d’uns horaris de transport que faci compatibles l’arribada dels autobusos amb els horaris de les grans línies ferroviàries i els rodalies de Vinaròs i Castelló”.

Igualment, des de l’Ajuntament es lamenta la falta de sensibilitat per part de la Conselleria, que ha fet varies vegades anuncis sobre posibles plans de transport a la comarca i davant de les al.legacions fetes en diverses ocasions pels municipis per ajustar les posibles propostes a la realitat del territori, han obtingut la callada per resposta i mai en 20 anys ha tingut cap ni una mesura de millora efectiva del transport public als Ports.”És un tema que s’ha parlat en molts plenaris en els darrers anys i mai hem obtingut ninguna proposta de Conselleria”, apunta el regidor.
Per tot això, l’edil morellà assevera que “Morella hauria de tenir un transport públic i de qualitat, set dies a la setmana, per millorar les condicions de vida dels nostres veïns i per atraure un nombre més gran de visitants”. Per contra, destaca el servei que presta el consistori amb el taxi. “L’Ajuntament de Morella aposta pel servei pel taxi per a tota la població i que fa que molts turistes puguin arribar a Morella fora dels encasillats horaris de la resta del transport públic”, conclou el regidor.

Més informació: