Els lladres tornen a entrar en establiments morellans on han furtat fins a tres vegades en menys de 10 dies

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 22 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

Morella ha viscut dues onades de robatoris en menys de 48 hores. Els lladres han entrat en diverses naus de l’Hostal Nou i properes a la localitat la matinada de divendres a dissabte i la de diumenge a dilluns. En alguns casos, han repetit l’assalt en punts on ja van entrar fa deu dies en els robatoris del 12 de desembre. És el cas del Taller Julio Ortí i d’Envases Teodoro Segura SL, que han sofert assaltaments fins a tres vegades en deu dies.

Dues onades de robatoris a Morella en menys de 48 hores

“Els lladres repeteixen espais on han entrat fins tres voltes en deu dies”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Este cap de setmana s’han unit un magatzem del butaner de la localitat on han entrat dues vegades, i a l’Hostal Nou la cotxera d’un camioner i Adolfo’s Bar. El modus operandi ha estat semblant en les tres onades de robatoris. El més afectat ha estat el taller d’automoció de Julio Ortí. Els assaltants van furtar la matinada de divendres a dissabte un vehicle d’un client que van omplir de diversa ferramenta. Mentre que la darrera matinada, s’han emportat maquinària moderna que havia adquirit l’empresa per substituir la que van furtar fa 10 dies. Han accedit les dues vegades per la finestra del costat de la del primer robatori i van intentar robar també la grua d’este taller. El valor d’allò furtat ha tornat a ser important.

L’altre més afectat, que no va patir assalt la primera onada ha estat el magatzem del butaner del municipi ubicat a la carretera CV-1170, proper a l’entrada a Morella pel portal de Sant Mateu. D’allí, es van endur en el primer assalt dos palets de vi, un total de 100 caixes de beguda, valorades en uns 3000 euros. Mentre que el més sonat ha estat la darrera matinada perquè han furtat 92 bombones de butà plenes i mil litres de gasoil. Per fer-ho, van intentar robar el camió del butà, però no van poder. També ho van intentar agafar-lo en la grua del Taller Julio Ortí, però sense èxit.

Altre punt que va tornar a ser objecte dels lladres va ser Envases Teodoro Segura. Allí, este cap de setmana, han entrat dos voltes a les oficines deixant-ho tot capgirat. Pareix ser que no s’han endut res de valor, però han tornat a trastocar la normalitat d’esta empresa. A més, del divendres al dissabte, creuen que quan va eixir un camió de la cotxera, va coincidir amb el moment que els lladres estaven dins. Eren al voltant de les 6:45 de la matinada. Per entrar, ho van fer per una petita finestra. A l’igual que a la cotxera d’un camioner propera al Centre de Viabilitat Hivernal on sols van regirar papers.

Mentre que el que ha debutat negativament en els darrers robatoris ha estat Adolfo’s Bar. Els lladres van entrar per la porta lateral. De l’establiment han robat el canvi de la caixa, dos pernils, tabac i torró.

SONY DSCLa situació és desesperant per estos propietaris, que apuntaven el dissabte que no havien tingut temps d’instal·lar alarmes o càmeres, i en menys de 48 hores els han tornat a entrar. Apunten la impotència per estos furts i que estan insegurs i, fins i tot, han mostrat la possibilitat de recuperar la figura d’un serè o contractar vigilància privada.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre estes onades, amb la presència de la secció Científica per recopilar dades, empremtes i pistes sobre els assalts. Del divendres al dissabte, tot apunta que van robar a partir de les sis de la matinada. Els lladres van esperar que marxara una patrulla de la Guàrdia Civil que va estar vigilant la zona. Des del taller, indicaven que els agents van passar fins a tres voltes per la seua nau eixa matinada.

Des de l’ajuntament de Morella s’ha mantingut una reunió amb el sergent de la Guàrdia Civil. Entre les conclusions, s’ha demandat a la subdelegació de Govern l’augment d’agents per intentar evitar estos robatoris. Entre els consells, la instal·lació d’alarmes i càmeres. I, sobretot, es segueix recordant la importància de que si algú veu algun cotxe sospitós o persones que estiguen fent algun moviment sospitós, que s’avisi ràpidament a la Guàrdia Civil al número 062.

Més informació: