Morella continua amb la millora i modernització de la xarxa d’abastiment i aigua

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 23 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de serveis, Amadeu Bordàs, i responsables de l’empresa Aigües de València han visitat diverses millores que ha realitzat aquesta a la zona del Colomer, que serveixen per continuar portant a terme el Pla de Millora i Modernització de les instal·lacions. Unes actuacions que tenen com a prioritat l’estalvi d’aigua i de llum i que també han suposat la construcció d’uns murs per evitar els problemes per les crescudes del riu Bergantes en aquest punt. L’empresa responsable del servei d’aigua continua realitzant nombroses millores en el terme municipal i ja ha invertit més de 200.000 euros en els últims cinc anys.

El primer edil morellà assenyalava que “en els últims anys s’han realitzat actuacions molt importants per adaptar la xarxa a les exigències de l’autoritat sanitària i de prevenció de riscos i, també s’estan realitzant intervencions rellevants per estalviar en la despesa d’aigua, el que també comporta un estalvi en llum”. A més, afegia que “des de l’empresa d’aigües es presta un servei fonamental per a la nostra localitat i gràcies al treball que s’està realitzant, actualment tenim la xarxa de sanejament i captació en bon estat”.

En aquests últims cinc anys, les actuacions de l’empresa d’aigües han anat encaminades a millorar les xarxes d’aigua potable, de sanejament, a reparar les captacions, adaptar-se a la normativa que marca l’autoritat sanitària i a millorar la prevenció de riscos laborals. Entre aquestes intervencions, es poden destacar les millores de la xarxa de l’Hostal Nou i la Fàbrica Giner, l’eliminació de la solidificació en canonades, l’ampliació i millora de l’Estació de Bombament d’aigües residuals de la Puritat, la renovació del clavegueram en diferents punts del nucli urbà de Morella, el canvi de bombament en el pou de la Carcellera, la millora d’estructures al Colomer, el canvi de sortida i de comptador del dipòsit de la localitat o l’eliminació i renovació de Centres de Transformació. A més, s’han dut a terme diverses actuacions relacionades amb la seguretat i l’adaptació de normatives, així com la millora de les instal·lacions elèctriques de l’oficina d’atenció al públic situada a l’ajuntament. En total, s’han invertit més de 200.000 euros en aquestes actuacions.

. Aigua de l’Ebre
L’Ajuntament de Morella també ha denunciat les falses promeses del president de la Diputació de Castelló, que va anunciar la inversió imminent de 22,5 milions de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per portar aigua als Ports. Fonts de la CHE, a les quals ha tingut accés l’ajuntament i que han aparegut en diversos mitjans de comunicació, apunten que no hi ha cap concreció pressupostària per a aquestes intervencions. Aquesta situació ja va ser denunciada en el seu moment per l’Ajuntament de Morella, que va advertir que aquestes inversions eren un catàleg de bones intencions però que no tenien dotació. Ara, la CHE ha admès que no va a realitzar aquesta inversió, de manera que els anuncis a bombo i platerets de la Diputació de Castelló s’han tornat a convertir en falses promeses. Les úniques actuacions que contempla aquest organisme a la comarca són la neteja de barrancs, aconseguida a través de les demandes dels consistoris de la zona. Des de Morella, es comparteix la necessitat de prioritzar les inversions que s’han traslladat a la CHE, però la realitat és que de moment no hi ha cap concreció pressupostària per dur-les a terme.

Més informació: