La ‘santantonà’ de Forcall ja té el maio i les costelles

comarquesnord.cat . Forcall . dissabte, 27 de desembre de 2014 .
Etiquetes: , ,

El Sant Antoni de Forcall 2015 va agafant força i vivia este dissabte un dels moments previs més importants i tradicionals. Representants de la Confraria de la Santantonà, majorals de la propera edició de la festa medieval del foc, van eixir a la muntanya a buscar el ‘Maio’ i les ‘Costelles’ i van complir amb aquest costum. Són els arbres que formen l’estructura de la barraca que s’encendrà a la Plaça Major per culminar la Santantonà. Unes peces que ja estan a la localitat després d’aquest acte.

 

La santantonada de Forcall comença els actes forts

"Els majorals van eixir a arreplegar el maio i les costelles de la barraca", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Unes quaranta persones es van mobilitzar per realitzar el procés de tall dels pins i carregar-los en un tractor. Aquest any, s’han recollit en el Mas de Carbó de la Todolella, prop del llogaret de Saranyana. Durant el matí, els participants van treballar amb motoserres i cordes per poder completar la recollida del ‘Maio’ que es plantarà a les 13 hores el divendres 16 de gener. Des de l’organització, Ximo Segura, destacava que “és un dels preparatius més importants del nostre Sant Antoni que vivim amb gran intensitat al poble”.

A més, les noves tecnologies ja formen part de la celebració ancestral i es pot gaudir dels diferents actes via online mitjançant la pàgina web santantonadeforcall.com. La propera cita arribarà el 10 de gener quan s’elaboraran els pastissets i pastes que es repartiran el cap de setmana central de la festivitat, del 16 al 18 de gener de 2015.

Prèviament, s’ha preparat la confitura i els organitzadors han eixit a captar per masos i les cases del poble per recol·lectar diners per sufragar les despeses. La Comissió de la Santantonà que organitza per al proper any la festa està formada per uns 140 socis i un grup de cinc persones estan dirigint les tasques necessàries.

Més informació: | |