Morella representa el pessebre vivent dels Ports

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 27 de desembre de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

Morella acull una de les activitats més esperades d’aquest Nadal: “L’Estel dels Ports”. La representació del pessebre vivent de la comarca dels Ports arriba a la seva cinquena edició i per primera vegada es fa Morella. Aquesta escenificació té lloc a la part alta de la localitat, des del Portal dels Estudis al Convent de Sant Francesc i des d’aquest punt, fins a la Basílica Arxiprestal i el carrer de Mare de Déu de Vallivana. En total, més de 300 voluntaris fan possible la realització d’aquesta representació en la que s’espera es reba la visita d’unes 2.000 persones.

Al pessebre vivent té diversos punts d’interès, com l’anunci del Messies per part dels profetes, l’anunciació, la visitació, el somni de Josep, el castell d’Herodes o la matança d’innocents. Aquests es representen entre el Portal dels Estudis i el Convent de Sant Francesc. A més, l’edicte, l’anunci dels pastors o el naixement s’organitza al carrer de la Mare de Déu i la Basílica Arxiprestal. Durant l’escenificació també hi ha una parada solidària i una xocolatada.

 

L’Estel dels Ports assoleix un gran èxit a Morella

"L’esdeveniment va ser multitudinari a pesar del fred de dissabte", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

D’aquesta manera, el pessebre vivent s’organitza en un escenari espectacular, amb dos grans monuments de la localitat que tindran gran protagonisme, com són la Basílica Arxiprestal i el Convent de Sant Francesc.

Així, Morella continua vivint les seves festes de Nadal. En elles, la cultura, la tradició, la festa i la diversió són les característiques principals. Entre les primeres, aquest any també cal esmentar l’espectacle d’humor de Carlitos, ex-col·laborador en programes d’Andreu Buenafuente o Dani Mateo. A més, la recaptació d’aquesta activitat anirà destinada al Consell de la Solidaritat. A més, les activitats culturals es completen amb visites guiades, cinema, el concert de la Rondalla o Morella Sonora, que va tenir lloc dimarts.

Les dates nadalenques també són diversió i tradició. Per als més menuts arribarà Jocambient a principis de 2015, un espai de jocs en què els xiquets i xiquetes de Morella podran gaudir de nombroses activitats. Pel que fa a la tradició, el dia més important serà el 5 de gener, amb la Cavalcada dels Reis Mags. Aquesta es tornarà a caracteritzar per l’espectacle de llum i color a la Plaça de Sant Miquel i el lliurament de regals als xiquets que miren la desfilada des dels balcons oa l’interior de la Basílica Arxiprestal.

Finalment, el Nadal també és diversió. Molts visitants decideixen passar uns dies a Morella, especialment per la nit de cap d’any. Un dia en què se celebrarà la cursa no competitiva Sant Silvestre i els locals morellans organitzaran festes i per al qual s’espera que arriben centenars de visitants a Morella.

Més informació: | | | |