El Calaceit supere el Valderrobres (3-1) en un dels clàssics del Matarranya

comarquesnord.cat . Calaceit . diumenge, 28 de desembre de 2014 .
Etiquetes: ,

El Calaceit va guanyar el Valderrobres (3-1) en un dels grans clàssics del Matarranya i trenque així tres anys sense saber què és superar un dels eterns rivals. L’última vegada que el Calaceit va guanyar el Valderrobres va ser el 6 de novembre de 2011. Va ser en la jornada 9 de la temporada 2011-2012. I aquella vegada el partit va acabar amb el mateix resultat (3-1). El guió també va ser molt paregut. El Valderrobres es va avançar durant la primera part i després Calaceit va reaccionar fent 3 gols. En aquella ocasió van marcar Kamal per als visitants i Pere, Álvaro i Ionel per als locals. Esta vegada van fer gol Caparrilles per avançar el Valderrobres, i Ionel i Niella (en dos ocasions) per dibuixar el definitiu (3-1). Partit amb molta afició a les grades, tant d’un color com de l’altre com també del Queretes. Derbi molt seriós per part de les dos esquadres, amb alguna baixa important per a l’equip de la capital del Matarranya. Partit que podem dividir en dos partits completament diferents. I és que el fort vent que va bufar tota la tarde va tindre un paper rellevant. Valderrobres va jugar a favor del vent durant la primera part, sabent de la importància d’aprofitar este factor. En una jugada sense gaire perill, un llançament llunyà s’enverine, fa un vot estrany i supere Edu. Tot i això, i en una jugada d’estratègia, Calaceit va posar l’empat a la mitja hora de partit. El gol, Ionel. A la segona part, el Calaceit va jugar a favor del vent, cosa que va aprofitar per embotellar el rival al seu camp. Valderrobres ho va passar mal. I Niella, en una bona jugada, va posar el segon de l’equip local. El tercer va arribar al minut 80, obra també de Niella, esta vegada afavorit pel vent. Al final victòria d’un Calaceit que ha tancat any en 6ena posició, després de fer 26 punts i donar molt bones sensacions. El Valderrobres, per la seua part, ha tancat any en 10ena posició i fent 19 punts. Reprendrà any amb un derbi contra el Cretense.

. La versió local

El jugador del Calaceit Pere Esteve no va amagar l’alegria de sumar els 3 punts contra Valderrobres. “La primera part vam jugar contra l’aire”. Precisament, l’aire va tindre bastant de protagonisme en el gol del Valderrobres. “En una jugada d’un xut del lateral, la pilota sorprèn el nostre porter”. Però “en un córner vam poder empatar”. Esteve va reconèixer que a la grada “hi havia molt de públic”, en un partit que “dintre de lo mal que se jugue en aire”, va ser prou entretingut. “Vam eixir amb la mentalitat de fer millor partit que contra Queretes”. A la segona part, el Calaceit “va pressionar molt”, evitant que “el rival eixís del seu camp i no pogueren fer futbol”. Arribe el segon gol. Alegria col·lectiva. I arribe el tercer, en esta ocasió acompanyat del vent. Esteve va reconèixer que “el tercer gol va ser una mica en ajuda de l’aire. Però l’entrega i la garra de voler fer el segon va donar fruit a guanyar el partit. Estem contents del partit que vam fer”. El jugador del Calaceit també va fer balanç d’este inici de temporada. Balanç positiu amb algun regust. “Ja hi som. On estaríem?”. Pere va recordar la victòria que es va escapar contra Valdealgorfa, els 3 punts de Massalió, l’empat contra Queretes. Pel que fa al rival, Esteve creu que “no tenien atacant. I Borja estava molt reculat”. Amb l’entrada del nou any arribaran partits molt complicats. Un Tortell de Reis “de la mida d’una roda de tractor”, va bromejar el portaveu de l’equip. Primer de tot, partit contra Fuensport, per després enganxar Quinto, Lécera i començar la segona volta contra el Teruel B.

. La versió visitant

L’entrenador del Valderrobres, José Vicente Rebullida, va reconèixer que “sabíem que seria un partit molt complicat. L’aire va condicionar el partit. Natres no ens vam saber adaptar a l’aire. Calaceit està millor que natres. El nostre equip no està fi i es va notar en este últim partit”. Rebullida va concretar que “al vestidor vam parlar de que hi havia dos partits diferents. Primer va tocar el vent a favor. Però no el vam saber aprofitar perquè no vam traure rèdit. Has d’aportar més en atac”. El gol local, al seu entendre, va fer prou mal. Nou despiste dins l’àrea que li va costar un gol i alguna cosa més. A la segona part es va veure un partit completament diferent. “Ells ho van fer millor que natres. Van atacar bastant. Natres vam tindre alguna ocasió, però comptada. I igual com natres vam tindre fortuna en el nostre gol, ells la van tindre en el tercer”. L’entrenador del Valderrobres va recalcar que “com a joc, estem molt igualats amb el Calaceit actual”. Però hi ha una diferència. “La nostra moral està pel terra, i ells estan en plan ascendent. Lluiten i van remuntar perquè anímicament estan molt bé. No es compliquen i l’ocasió que tenen l’aprofiten”. Rebullida li va demanar al nou any que “s’acabe este 2014 i que comencem a guanyar moral, a recuperar gent i demostrar que sabem jugar. Que si no podem estar entre els cinc primers, arribem amb la cara ben alta a final de temporada”.

Més informació: |