Els majorals del Sant Antoni de Morella entren amb la brosta aquest dissabte

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 9 de gener de 2015 .
Etiquetes: , , ,

Aquest dissabte els majorals de Sant Antoni, que enguany són el grup que representa el mondongo i la sembà en la jornada de dissabte d’aquestes festes, realitzarà l’entrada de la brosta per a la barraca, que es cremarà el divendres de la setmana que ve.

Morella està ultimant tots els detalls per a la celebració de Sant Antoni, que tindrà lloc entre els dies 16 i 18 de gener. Per això, avui s’ha organitzat una reunió amb els majorals d’aquestes festes, per concretar les necessitats existents. El regidor de festes, Amadeu Bordàs, agraeix el treball que estan realitzant els organitzadors i espera “viure un gran Sant Antoni, ja que l’existència de majorals és molt important per aconseguir una major participació i implicació del poble en les principals festes de l’hivern”.

Cal assenyalar que el passat dia de Reis es va tornar a celebrar el Bureo, en el qual es va poder degustar el panoli, la pasta típica d’aquestes festes, que han fet els majorals. A més, aquest dissabte també es viurà un acte important obert al públic, amb l’entrada de la brosta des de Sant Miquel fins a la plaça de la Basílica Arxiprestal, lloc on cremarà la barraca divendres següent, dia 16.

Una altra de les cites destacades d’aquest mes de gener seran les Jornades de la Trufa, que començaran el 23 de gener i posaran en valor el “diamant negre” de la cuina. Aquestes es desenvoluparan fins al 15 de març i comptaran amb una àmplia programació per degustar i donar a conèixer els atributs culinaris de la trufa.

Més informació: | | |