Morella ja respira ambient de Sant Antoni amb l’entrada de la brosta

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 10 de gener de 2015 .
Etiquetes: , ,

Morella comença a respirar ambient de Sant Antoni. En la jornada d’avui, els majorals d’aquesta edició, el grup de joves que representen la sembrà i el mondongo en la jornada de dissabte de les festes, han entrat la malea i el mallo per a la barraca que cremarà el proper divendres. Aquesta és una de les últimes activitats que realitzen abans de la festa, que tindrà lloc entre els dies 16 i 18 de gener.

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, agraeix el treball que estan realitzant els organitzadors i espera “viure un gran Sant Antoni, ja que l’existència de majorals és molt important per aconseguir una major participació i implicació del poble en les principals festes de l’hivern”. Aquest augment de la participació ja s’està veient en les activitats que organitzen els majorals.

 

Morella viu l’entrà del maio per primera vegada

"Les cavalleries van arrossegar el gran pi pels carrers de la localitat", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Així, en la jornada d’avui han recuperat l’entrada de la brosta i del mallo per a la barraca i ho han fet amb cavalleria. Els organitzadors de la festa han entrat pel portal de Sant Miquel i han recorregut els principals carrers de la localitat, fins arribar a la Basílica Arxiprestal. En aquest punt es vestirà la barraca, que cremarà el proper divendres a la nit. Cal recordar que el passat dia de Reis també es va tornar a celebrar el Bureo, en el qual es va poder degustar el panoli, la pasta típica d’aquestes festes, que han fet els majorals.

D’aquesta manera, ja està tot preparat per viure les principals festes de l’hivern a Morella. L’estructura dels actes es mantindrà respecte als últims anys, amb la representació de la vida del Sant a partir de les 20 hores de divendres i la posterior cremaà de la barraca i Santantonada. Dissabte, al matí tindran lloc els actes religiosos i solemnes i enguany s’incorporen les Grupes i la benedicció dels animals. A la vesprada es tornarà a representar el contrabando, l’Agostera, la sembrà i el mondongo. La celebració es tancarà diumenge amb la missa en record dels confrares difunts.

Més informació: | |