Esteban Navarro: “Sempre intento que les meues novel·les atrapen el lector”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 12 de gener de 2015 .
Etiquetes: , ,

La Llibreria Serret va començar l’any amb diverses presentacions literàries. Entre elles cal destacar la presència del conegut escriptor de novel·la negra Esteban Navarro, qui va presentar el seu últim llibre Los crímenes del abecedario, que represente la segona obra protagonitzada per la jove agent Diana Dávila després de la seua aparició a La noche de los peones. Segons va explicar Navarro, este segon volum ha estat fruit “de la demanda dels lectors que en molts clubs de lectura em deien que els havia agradat molt el personatge de Diana i que volien que continués amb les seues investigacions”.

Emmarcada en el corrent anomenada Femicrime, novel·les negres protagonitzades per dones, Los crímenes del abecedario supose un salt a la contemporaneïtat respecte a l’anterior obra. “Esta obra és molt actual, molt moderna. Amb ella pretenc establir un nexe d’unió, i també una comparació, en com treballava la policia anteriorment i com ho fa ara en un món on la tecnologia i les xarxes socials estan molt presents”, va afirmar l’escriptor, que també va concretar que “realment m’interessava comptar la feina que fan els policies que estan darrere dels ordinadors d’una manera que pugui entendre tot el món”.

La novel·la, en què jugue un paper fonamental la literatura del Marquès de Sade, té un ritme frenètic de principi a final. Esta característica, de la mà del gran poder d’atracció del llibre, ha estat molt valorada pels lectors que han acceptat de manera molt positiva Los crímenes del abecedario. “Les critiques han estat molt positives. La gran majoria de les opinions que m’han arribat han estat bones i els lectors m’han comentat que és una novel·la que els ha enganxat molt, que els ha atrapat des del principi”, va dir Navarro. L’autor va afegir que “la veritat és que estic molt content perquè quan escric un llibre el que vull sobretot és entretindre. Intento atrapar el lector i implicar-lo en la història”.

Finalment, Esteban Navarro, que es va donar a conèixer amb l’autopublicació de llibres digitals, va destacar que “després de la bona rebuda que ha tingut esta nova història de Diana Dávila, ja està previst que a finals d’este 2015 ixo un nou llibre. Espero que aproximadament entre els pròxims mesos de novembre o desembre pugui estar al carrer. Després, i segons sigui rebut pels lectors, ja veurem, perquè a mi m’agrade que els personatges literaris moren quan estan al més alt”. En estes dos primeres setmanes de gener, també van passar per la Llibreria Serret l’autor Germán Rodamilans, presentant Sin fronteras, una guía espiritual para el buscador inquieto, i José Manuel Ferro, que va donar a conèixer La gigante roja.

Més informació: | |