Els tallers d’ocupació de la Mancomunitat realitzaran treballs mediambientals i arqueològics a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 12 de gener de 2015 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor d’obres, Rafa Pallarés, s’han reunit avui amb responsables dels tallers d’ocupació de la Mancomunitat dels Ports per planificar els treballs que es realitzaran a la localitat. Cal recordar que aquests se centren en medi ambient, a través del qual es realitzaran treballs de millores a la xarxa de senders, al pinar de l’Alameda i al paratge de Pereroles, i en arqueologia, on podran participar en el seguiment de les obres de rehabilitació de la torre de la Font Vella o l’estudi de les restes trobades a l’antic cementiri de Morella, ubicat a la zona de l’actual Centre lúdic i Esportiu Jaume I i que ara es troben dipositats en els magatzems de Museus de Morella.

Rafa Pallarés assenyala que “la prioritat de les administracions ha de ser la potenciació de les polítiques d’ocupació i des de l’Ajuntament de Morella hem treballat per acollir-nos a totes les ajudes que hi hagen per a la contractació”. En aquest sentit, Ripollés apunta que “sumant els treballs dels tallers d’ocupació i les brigades mediambientals, es duran a terme treballs importants en les zones verdes de la nostra localitat i es supervisaran actuacions tan importants com les que s’escometran en el patrimoni”. A més, indicava que set veïns i veïnes de la localitat han entrat a formar part dels tallers d’ocupació de la Mancomunitat dels Ports com a alumnes. A més, Ramiro Pérez serà el director d’un d’ells.

Cal assenyalar que els ajuntaments de la comarca han realitzat un gran esforç en avançar els fons dels tallers d’ocupació, suplint així la falta de previsió de pagaments de la Generalitat. D’aquesta manera es pretén evitar que passe una situació similar a la de fa uns anys, quan els impagaments van ser un llast per a l’escola taller.

. Pla d’Ocupació Local
L’Ajuntament de Morella ha potenciat el Pla d’Ocupació Local en aquest 2015. D’aquesta manera, en les últimes setmanes s’han contractat a dotze persones, que ja formen part de la plantilla municipal. Aquests llocs de treball es distribueixen de la següent manera: cinc treballadors per a la brigada mediambiental, tres peons d’obra i quatre salaris joves. Tanmateix, aquests últims realitzen diverses funcions, com ara la digitalització de l’Arxiu Pascual, inventaris a la xarxa de Museus de Morella, diferents treballs en administració i reforcen les àrees de cultura, turisme i joventut.

En aquest sentit, cal recordar que des de la Borsa de Treball de l’Ajuntament de Morella es realitza un treball fonamental per l’ocupació. Des d’aquí, també intermèdia amb el sector privat per difondre les ofertes i que els veïns i veïnes siguin coneixedors de les mateixes i puguin optar a un lloc de treball. Per això, per a més informació sobre ocupació i formació, els veïns i veïnes es poden adreçar a l’Agència de Desenvolupament Local ubicada a l’edifici consistorial.

Més informació: |