‘Actia Iniciativas’ farà les obres del Colomer Zurita

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 14 de gener de 2015 .
Etiquetes: ,

L’empresa “Actia Iniciativas” serà l’encarregada de portar a terme les obres de l’edifici Colomer Zurita de Morella. Així ho ha adjudicat la Diputació de Castelló. El projecte, que començarà en breu, contempla la substitució de les cobertes i la reparació de les façanes del vell col·legi.

L’actuació servirà per llevar les tanques metàl·liques, instal·lades pel perill que causen els despreniments. El pressupost destinat per a esta primera fase serà de 475.000 euros i no dels 620.000 anunciats, després que l’empresa adjudicatària rebaixara en 145.000 euros la plica. Este edifici es troba en un preocupant estat de conservació i la intervenció és urgent.

El Colomer Zurita es va construit a finals dels segle XIX i pertanyia a una família que el va donar per a usos educatius. Des que l’immoble, amb titularitat de la Diputació, deixara de ser la seu de l’institut de secundària dels Ports, els problemes pel seu deteriorament són constants. Un deteriorament que té conseqüències directes en la seguretat dels veïns, sobretot els dels carrers dels voltants. La idea de l’Ajuntament de Morella és que el centre acabe sent un gran espai de congressos, un edifici cultural i formatiu.

Més informació: |