Les oficines de turisme del Matarranya van atendre un 30 per cent més de visitants que l’any passat

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 15 de gener de 2015 .

Les oficines de turisme repartides pel Matarranya van atendre el passat 2014 un 32% més de visitants que en l’anterior 2013. Així es desprèn de les dades que ha facilitat el Departament de Turisme del Consell Comarcal a través del seu balanç anual. Segons desgranen els números de Turisme, les oficines de turisme van atendre durant tot l’any 2014 un total de 27.580 persones, bé fos a través del telèfon, les cartes, el correu electrònic o al propi mostrador. L’atenció al públic represente el 99,86 per cent de les atencions que done Turisme del Matarranya.

En relació a la procedència dels visitants, Catalunya segueix sent el punt d’arribada més important. Els números de 2014 destaquen que el 44,2 per cent dels turistes vénen de Catalunya, sobretot de les províncies de Barcelona i Tarragona. En segona posició trobaríem Aragó, que represente el 20,14 per cent dels visitants. De tots ells, més de la meitat provenen de Saragossa. Molt a prop trobem el País València, ja que el 20% dels turistes que es passen per les oficines de turisme repartides pel Matarranya arriben de València. Les dades de 2014 desgranen també que els turistes de Madrid representen el 4,12 per cent del total, els d’Euskadi són el 2,25 per cent, el 5,5 per cent ve d’altres comunitats i el 3,8 per cent que ens quede està integrat per turistes que són estrangers.

Les parelles jóvens i les famílies segueixen sent el client potencial del turisme que ve al Matarranya. De fet, la meitat de visitants que es van passar per les oficines de turisme del Matarranya eren parelles. Per la seua part, les famílies (formades per tres o quatre membres) representen el 31 per cent del turisme que recorre el territori. Per la seua part, els grups d’amics suposen del 14,62 per cent del turisme, davant dels que ho fan sols, i que suposen un 3,43 per cent del total. Aquí també s’inclou aquella gent que per motius laborals també ha fet turisme al Matarranya de forma individual.