L’Ajuntament de Morella agraeix el treball i l’esforç dels majorals de Sant Antoni, que han aconseguit que les festes siguen un èxit

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 18 de gener de 2015 .
Etiquetes: , , ,

El regidor de festes de l’Ajuntament de Morella, Amadeu Bordàs, ha volgut agrair als majorals el treball que han realitzat per a organitzar la present edició del Sant Antoni. Aquest any, els organitzadors han estat el grup de joves que representa la sembrà i el mondongo en la jornada de dissabte. La localitat ha respirat un gran ambient durant tot el cap de setmana i tots els actes han tingut una grandíssima participació, congregant centenars de persones.

El regidor assenyala que “la feina i l’esforç dels majorals d’enguany ha servit per fer un gran Sant Antoni, que ha estat un gran èxit de participació”. Per això, ha agraït aquest treball desinteressat i els ha felicitat. A més, Bordàs aprofitava per “animar els diferents col·lectius de la ciutat perquè siguen majorals en les properes edicions, ja que és una experiència inoblidable i fa molt més bonica la festa”. Cal recordar que en les últimes dues edicions s’havia perdut aquesta figura i, quan això passa, organitzen els actes la Confraria dels Llauradors i l’Ajuntament de Morella.

La missa en record als confrares difunts ha posat el punt i final a aquesta celebració del Sant Antoni. Una edició en la què s’ha elaborat un ampli programa d’activitats, recuperant alguns actes i realitzant certs canvis que han sigut un èxit.

En la jornada de divendres, es va realitzar el primer acte de la vida del Sant en el Convent de Sant Francesc, sent la primera vegada que es feia en aquest monument. Tot seguit, la santantonà, amb els Diables de la Maça i la Cucafera, va conduir als assistents fins la Basílica Arxiprestal, per veure la segona part de la representació. Una volta finalitzada l’escenificació, es va cremar la barraca i es va celebrar un sopar popular amb les brases.

En la jornada d’ahir, van tenir lloc els actes més solemnes, amb la processó, la missa, el retaule, les Grupes i la benedicció dels animals. A la vesprada, van arribar els actes lúdics, amb la peculiar representació del contrabando, la “agostera”, el mondongo i la sembrà. Una escenificació improvisada que delecta als nombrosos espectadors que es donen cita per les diferents carrers del recorregut. Aquest any també va ser més completa, perquè en ella participen els majorals d’aquest edició i van incloure la representació de tot el procés de la sembra. I, a la nit, els participants en aquesta desfilada es van reunir per sopar a l’Espai Firal. D’aquesta manera, Morella va acomiadar els actes populars d’aquestes tradicionals festes.

Més informació: | | |