Les obres de la N-232 es podrien reprendre en setmanes

comarquesnord.cat . Torredarques . dilluns, 19 de gener de 2015 .
Etiquetes: , ,

Les obres de la carretera N-232, paralitzades des d’estiu de 2010, es podrien reprendre en qüestió de setmanes. Fonts consultades des de Ràdio Matarranya asseguren que el Ministeri de Foment i l’empresa adjudicatària haurien arribat a un acord per reprendre els treballs de rehabilitació del tram de carretera que connecte el límit provincial per la Pobleta amb la carretera d’accés a Ràfels. Recentment, el govern ja va anunciar que els Pressupostos Generals de 2015 tindrien una partida pressupostària que afecte este tram de carretera. Una inversió que va quedar marcada en els 6.8 milions d’euros, però que, segons ha pogut saber la ràdio comarcal, podrien superar els 10 milions a executar este exercici. Per al passat 2014 hi havia una consignació pressupostària de 3 milions que ja no es va arribar a executar.

Les obres es van paralitzar l’estiu de 2010 després que l’empresa adjudicatària presentés un segon modificat del pressupost, forçant Foment a rescindir el contracte. Han passat més de quatre anys des de llavors. Al llarg de tot este temps només s’han fet petites intervencions per garantir la seguretat dels conductors d’este tram de carretera. Encara així, la N-232 presente alguns trams prou perillosos. Recentment, el punt quilomètric 89.3 va registrar una nova solsida, preocupant els usuaris habituals d’esta carretera. I és que el mur on descanse la carretera s’està desplaçant. Els veïns dels pobles per on passe la N-232 criden a la cautela i no es volen fer il·lusions fins que la primera màquina no estigui treballant sobre la carretera. Des del territori també s’ha convidat a la secretaria de l’estat en infraestructures a conèixer ‘in situ’ l’estat d’esta reivindicació històrica.

Recentment, el BOE també ha publicat el període de licitació d’obres de conservació i explotació a la carretera N-232. Són unes obres valorades en 5.51 milions d’euros que, entre altres, contemplen el tram entre el Barri d’Anroig i la Venta de l’Aire, així com també el tram entre els punts quilòmetres 71.5 i 74.3 al terme de Morella, i el tram 73.3 – 83.8 també del terme de Morella.

Més informació: | |