Vilafranca tindrà majorals per a Sant Blai

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 19 de gener de 2015 .
Etiquetes:

Una vegada passat Sant Antoni, festa per excel·lència de l’hivern, Vilafranca es prepara per celebrar Sant Blai. I a més ho fa d’una manera molt especial, ja que després de varios anys es torna a comptar amb Majoralía. La festa s’ha continuat celebrant els anys sense Majorals, encara que amb menys elements i organitzada per l’Ajuntament i la Rondalla i Grup de Ball. Però en aquest 2015, un grup de joves de Vilafranca s’ha decidit a organitzar Sant Blai i ho feien públic el passat mes de Desembre.

La festa tindrà lloc el diumenge 8 de febrer amb un seguit d’activitats que s’anuncien al cartell que han preparat per a la festa. Així, a les 11 del matí tindrà lloc la missa en honor a Sant Blai cantada per la Rondalla de Vilafranca i la benedicció dels caramels. Seguidament es farà el convit per al poble (al local d’assaig de la Rondalla), per donar pas posteriorment a la Ronda de Sant Blai.

Per la vesprada, al Parador de Festes, tindrà lloc la típica ‘almoneda’ i el sorteig de la gran tortada de Sant Blai, distribuïda en quatre trossos. Els membres de la Majoralía ja estan venent números per a aquest sorteig, venda que s’incrementarà a les properes setmanes.

Vilafranca recuperava la festa de Sant Blai l’any 1999, després d’haver estat desaparaguda des de 1966. Una celebració que compta amb uns actes molt semblants als del diumenge de Sant Antoni, però que sempre han estat considerats com a més humils. Durant els darrers quinze anys s’ha celebrat de manera ininterrompuda, encara que durant tres anys s’ha celebrat sense Majoralía. Els membres de la Majoralía de Sant Blai 2015 conviden a la gent del poble i visitants a gaudir de la festa del proper 8 de febrer.

Més informació: