Les mínimes baixen fins a -4,5ºC a Vilafranca l’endemà de la primera nevada

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 20 de gener de 2015 .
Etiquetes: , ,

La neu ha donat pas a un fred hivernal que ha deixat temperatures mínimes baix zero als Ports i a gelades moderades la matinada de dilluns a dimarts. Els observatoris oficials marcaven -4,5 graus a Vilafranca de mínima i -4 graus a Morella. Altres registres han estat els -4º als que s’han aplegat a Cinctorres i -2 a Portell en el termòmetre de l’AVAMET.

Durant el dimarts, les temperatures estan sent fredes als pobles de la comarca. La neu del diumenge i dilluns es manté principalment a les muntanyes i va desapareixent dels cascs urbans. Esta jornada no s’han registrat incidents al respecte. El dilluns es van viure problemes a les carreteres causant entre d’altres el greu accident de dos camions a la CV14.

Per altra banda, Castellfort i Ares del Maestrat no van tenir servei de transport escolar per la nevada. Les precipitacions deixaven el dilluns 3 litres per metre quadrat a Morella, 1,3 a Vilafranca, 6 litres en total des del diumenge a Cinctorres i 3,4 a Portell. Este dimarts a les 9 del matí a Vilafranca s’han mesurat 2 centímetres de neu i al migdia s’ha retirat la preemergència per nevades a la zona.

Les gelades són les protagonistes actualment i per això s’ha llençat molta sal per les carreteres. Un fenomen que deixa imatges curioses com l’històric dipòsit de Morella completament congelat. Actualment, aquest espai per emmagatzemar aigua està a una alçada d’uns 2,5 metres d’aigua, per lo que té més de la meitat del seu espai utilitzat. Caben uns dos milions de litres d’aigua. També s’han gelat baixes i fonts.

. Podria tornar a nevar dimecres i dijous
Les previsions apunten a possibles neves nevades principalment dimecres i dijous que no serien massa importants, però podrien ser semblants a la darrera que es va convertir en la primera del 2015. El que aguantarà els propers dies és el fred amb temperatures que seguiran amb registres molt baixos.

Més informació: | |