Les primàries del PP de La Freixneda se faran la primera quinzena de febrer

comarquesnord.cat . La Freixneda . divendres, 23 de gener de 2015 .
Etiquetes: , ,

Les primàries del PP de La Freixneda seran la primera quinzena de febrer. Així ho ha anunciat la Junta Local del Partit Popular, que ha publicat el calendari d’unes primàries que han suscitat bastant d’interès i recel a parts iguals. Unes primàries que triaran el candidat del PP a les pròximes eleccions municipals, previstes per al maig d’este 2015. En elles, hi podran participar tots els veïns empadronats a La Freixneda i majors d’edat. Això sí. Des de la Junta Local demanen compromís amb el projecte del partit a tots els que vulguen participar d’estes primàries. José Luis del Valle-Iturriaga, regidor del PP de La Freixneda, va concretar que aquells que vulguen votar “els hi demanarem firmar un document de compromís en el nostre projecte”, de tal manera que s’eviten boicots al format de selecció del candidat popular més adient per a l’ajuntament de La Freixneda.

Del Valle-Iturriaga va concretar que “l’assignació del candidat serà la segona setmana de febrer. Ja està tot en marxa. És un exercici de democràcia directa molt interessant que ens ha fet entrar en una sèrie de debats molt curiosos que d’una altra manera no haurien aparegut”. A la vegada, el regidor popular va remarcar que “sorprèn l’enorme unitat que hi ha al nostre grup municipal”. En relació al calendari de primàries, Del Valle-Iturriaga va afegir que “el procés per a presentar candidatures durarà una setmana. Tindrem un període d’una altra setmana per a la votació. Després de la jornada de votació farem un dia de declaracions i queixes. Tindrem un altre dia per resoldre-les”. Tancat el procés es designarà el candidat per a les pròximes eleccions. Pel que fa a les candidatures, per ara es desconeix qui s’hi presentarà.

. “Antonio Algueró és el millor alcalde que ha tingut La Freixneda”

José Luis del Valle-Iturriaga també va fer menció a alguns comentaris que els arriben i que cal resoldre. La gent “dubte si Antonio Algueró i jo ens presentarem. Una part del poble pot pensar que dins d’unes primàries pot existir alguna diferència o confrontació entre aquells que estem més representats al PP. Espero que Algueró es presento perquè per a mi és el millor alcalde que ha tingut a La Freixneda. És una persona que si jo estic en política és per ell. És una persona honesta, oberta, dialogant, que té clar el projecte del poble i s’entregue per la gent del seu poble”. Del Valle-Iturriaga va remarcar que “jo descarto presentar-me. Estic amb ell. Si ell presente candidatura, jo sóc el seu primer fan”. De fet, José Luis del Valle-Iturriaga va apuntar que la gent “recolze la candidatura d’Algueró sense haver-se presentat”.

Des de la Junta Local del PP de La Freixneda, el regidor Del Valle-Iturriaga va recordar que la votació a estes primàries “pensem que ha de ser universal”, un format que és “bàsic en l’administració local”. De la mateixa manera, “que el president de la Comarca sigui triat pels veïns de la comarca. També val per a les Diputacions i més amunt”. Del Valle-Iturriaga va defensar que “creiem en este format perquè creiem en la democràcia directa i en la majoria d’edat per a decidir, i no en estos sistemes de representativitat estranya. Volem gent que administro els recursos públics en honestedat per damunt del partit que representen”. Unes primàries que, molt probablement, es miraran en lupa des de Génova. “Hi ha gent del PP que creu en una democràcia més directa, posant cara al nostre candidat”. Sigui al consistori, al Matarranya, a Madrid o a Brussel·les.

Més informació: | |