Ancor evoluciona, encara molt greu, a Vinaròs

comarquesnord.cat . Vinaròs . divendres, 23 de gener de 2015 .
Etiquetes: ,

Ancor, el gos salvatgement tirotejat a Morella, segueix evolucionant dins de la gravetat de les seues ferides a una clínica veterinària de Vinaròs. En un primer moment, es pensava que este animal era el que fa un mes anava abandonat pels carrers de la localitat, del qual no es sap res des de més o menys Nadal. Després de l’observació de l’animal ferit es confirmava que són dos gossos distints.

A pesar de tot, el rerefons del succés no perd força i els fets lamentables es van produir. A més, es van coneixent més dades. Un jove, el fotògraf Rafael Ruiz, va vore al gos el divendres ja amb el rostre desfigurat per la zona de l’aqüeducte de Santa Llúcia i la carretera de Xiva “em va causar molta sensació, tenia la meitat de la cara destrossada i estava molt prim, em va donar molta pena”. El gos pareixia buscar menjar i va fugir. Un altre veí, el morellà d’origen romanès, Marian Albu, el va localitzar el dissabte a la zona nord de la localitat, en una de les entrades de la Plaça de Bous. El va trobar moribund “pareixia que de demanara ajuda, l’acariciava i em treia la llengua com podia” relatava Albu. Per això, li va donar menjar i li va posar una crema antibiòtic que tenia del seu gos. Davant el greu estat de l’animal, no s’ho va pensar i se’l va endur a casa amb una estora “estava fatal, amb una pota congelada pel fred i la cara molt malament”.

Una vegada al seu domicili, junt a la seua dona Georgiana, li van rentar el cap “tenia restes d’ossos del crani i se’ls vaig llevar amb una pinça, en eixe moment vam comprovar que un dels seus ulls el podia perdre i que podia morir, però li vaig mirar la mirada i que reaccionava, per lo que tenia opcions de sobreviure” narra amb tristor el morellà. Com no podien fer més, van cridar a la protectora d’animals El Cau de Vinaròs i els van dir que estaven al complet després de Nadal, però que baixaren l’animal i l’observarien. El dilluns, Georgiana i la seua amiga Bianca van recórrer els 65 quilòmetres de distància entre ambdues localitats amb el gos per intentar-lo salvar.

Una vegada allí, les va rebre la presidenta del refugi i es van ficar a plorar per la situació “la imatge era tant impactant que la meua companya Vicky de pot es desmaia” apuntava Aretha Bort, voluntària del Cau. El van atendre i van confirmar que tenia plom de perdigó, tot indica que d’un rifle, al cap. Amb les radiografies van comprovar que el cervell el tenia intacte i analitzaven la resta d’òrgans. A pesar de la seua grandària, de rasa podenc eivissenc, sols pesava quinze quilos quan deuria pesar entre 25 i 30. El seu estat és de pronòstic “reservat i molt greu” i el tir va ser clarament des de molt prop i sense pietat per fer-li tant de mal, tal com explicava el veterinari Mario Lluis Solé de la Clínica Veterinària San Francisco on l’estan tractant.

De l’autoria dels lamentables fets, poc se sap. El que és segur és el que el gos va ser disparat a la zona de Morella i abandonat greument ferit. La indignació de molts ha impulsat que la història de Ancor arribi als mitjans i es doni a conèixer per evitar capítols com aquest. Marian i Georgina, al costat de la seva amiga Bianca, l’han apadrinat i malgrat la distància, pensen constantment en l’animal, com a molts morellans com s’ha comprovat per les xarxes socials, i esperen que pugui tenir una vida millor.

Més informació: |