Morella inicia les dotzenes jornades de la trufa, que són una referència en l’alta cuina

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 23 de gener de 2015 .
Etiquetes: , , , , ,

Morella ha presentat aquest divendres per la vesprada la dotzena edició de les seves jornades gastronòmiques per excel·lència, les de la Trufa. Aquestes s’han consolidat com un referent de l’alta cuina, sent les més visitants de l’any. Des d’aquest cap de setmana i fins al 15 de març, el “diamant negre” es converteix en el protagonista culinari, en predominar en els menús especials d’onze restaurants. A més, es tornarà a apostar per les demostracions de cuina en viu, amb un total de cinc, que serviran per conèixer els secrets d’este producte i aprendre a cuinar-lo i conservar-lo. Finalment, una altra de les novetats d’enguany és que la gastronomia del territori serà encara més protagonista, amb tres tallers de degustació durant les jornades.

La regidora de turisme, Maria Rallo, serà l’encarregada de donar el tret d’eixida a aquestes jornades, en l’acte de presentació d’aquesta vesprada a la Llotja de l’ajuntament. La regidora assenyala que “les Jornades de la Trufa són un referent de l’alta cuina i permeten als visitants degustar els nostres millors productes a preus assequibles, si els comparem amb l’elevat cost del diamant negre. A més, aquesta campanya està sent molt bona per a la trufa i s’espera que encara siga de més qualitat que la dels últims anys”. Cal recordar que els menús solen costar sobre uns 30 euros, mentre que el quilo de trufa se situa sobre els 600.

. Showcookings i degustacions
Maria Rallo explica que “els showcookings i les mostres i degustacions de productes que realitzarem gràcies a diferents projectes de col·laboració pretenen esdevenir un element diferenciador respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, que permetran als veïns i visitants conèixer millor la gastronomia d’aquesta zona i molts secrets dels productes, potenciant i allargant l’oferta del cap de setmana”. Estes demostracions de cuina en viu han estat un gran èxit en els últims anys. En ells, participaran els restaurants Casa Roque, Cardenal Ram, Restaurant Pizzeria Lola i El Faixero, Daluan i Mesón del Pastor, ensenyant a cuinar la trufa, a diferenciar-la, conservar-la o millorar els sabors dels seus plats. Aquests tindran un cost de només 2 euros i es realitzaran els divendres a la nit, a les 20:15 hores, els dies 30 de gener, 6, 13 i 27 de febrer i 6 de març, respectivament. A més de conèixer les peculiaritats del “diamant negre” de la cuina, cada un d’ells comptarà amb la participació de diferents cellers de la Terra Alta. Aquestes seran Pagos d’Hibera, cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Batea, Bernaví Ca’Vernet, Xavier Clua / Mas d’en Pol i Bodegues Pinord.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que els dissabtes 31 de gener, 7 de febrer i 7 de març, a les 19 hores, tindran lloc diferents mostres i degustacions de productes del territori, de manera que s’allargaran les activitats gastronòmiques del cap de setmana. Aquestes seran gratuïtes i estaran protagonitzades pels olis de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, el celler Pagos d’Hibera i Productes Morella, respectivament.



Gràcies a totes aquestes activitats, els veïns i veïnes i els visitants podran degustar la millor gastronomia del territorio i descubrir tots els seus secrets. Més informació sobre totes les activitats a www.morellaturistica.com.

. Premis Patronat de Turisme

Víctor Amela i José Ferrer, premis Patronat de Turisme

“Morella reconeix el seu treball per la promoció turística de la localitat”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La cita amb la presentació de les Jornades de la Trufa 2015 també ha sigut especial, al reconèixer el treball pel sector turístic de dues persones: Víctor Amela i José Ferrer. Ambdues han rebut el Premi Patronat de Turisme de Morella.

El primer, periodista i escriptor, sempre ha col·laborat amb Morella i amb la promoció de la ciutat. Especialment en els últims anys, amb el llibre “El càtar imperfecte”, que va ser un gran èxit de vendes i que va narrar la vida a Morella dels últims perfectes al segle XIII.

Per la seva banda, José Ferrer, des del Mesón del Pastor, ha dedicat tota una vida al sector turístic de la ciutat, tenint un paper important en les accions que ha desenvolupat el Patronat Municipal de Turisme.

Més informació: | | | | |