LA FALSA: “Cap a una nova Europa?”

Joan Carles Marcobal . 1 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , , ,

La victòria de Syriza a les eleccions gregues pot significar un abans i un després a l’hora d’entendre la política al continent europeu. Fart de retalls, misèria i opressió econòmica el poble grec ha pegat un com de puny damunt la taula i ha dit que prou, que n’està fart de les imposicions que venen donades de la resta del continent, especialment d’Alemanya. No ho té fàcil Grècia, però tampoc ho tenia fàcil fins ara amb un govern més pro-europeu. De moment, el matrimoni contranatura que Tsipras s’ha buscat per a governar, la dreta nacionalista més recalcitrant de Kammenos, no fa pensar que fóra del gust ni desig del seu electorat suposadament progressista.

Mentrestant, des de la resta d’Europa, com a la pel·lícula de Clint Eastwood, han comès dos errors: el primer, ofegar econòmicament fins quasi el genocidi al poble grec, fer pagar a tot un país la imprevisibilitat de la crisi per part de la Troika i, per tant, la seua mala gestió anterior i al llarg de la mateixa.

La segona errada ha estat deslegitimar a tota la ciutadania grega que ha triat Syriza i desprestigiar la victòria electoral de Tsipras. Alguns dirigents del nostre país han deixat anar renecs de la seua boca des de diumenge a la nit en saber-se els resultats. Rafael Hernando va estar més que groller i nerviós, no sabem si per Grècia o per Bárcenas.

González Pons va posar al costat d’Otegui a votants i simpatitzants de Syriza en un exercici de demagògia ben propi d’ell. I la ínclita ‘doña Espe’ acusava a televisions privades de manipular en benefici de ‘Podemos’. Tot molt normal.

Més informació: | | |