Els bombers estan amanits per a la neu davant de les previsions

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 3 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , , , ,

El Servei d’Infomació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (SIAB) informa que, davant les previsions de neu, ho tenen tot preparat per a qualsevol tipus d’emergència, donat a que “encara que no s’espera molta precipitació, la propera matinada pot nevar en cotes superiors als 300 i 400 metres, afectant per tant fins i tot a zones no habituals”, apunten.

El dispositiu de nevades, “per si fora necessari activar-lo” consta de 130 efectius, 17 màquines llevaneus, 4 pales cargadores, 1 fresadora, 50 vehicles tot terreny i 120 tones de sal. “També està operativa la Unitat de Rescat de Muntanya (URM)”, expliquen. Aquest matí ja han hagut d’actuar en algunes zones dels Ports per l’acumulació de plaques de gel.

El que sí està assegurat és el fred. L’AEMET ha emès un avís especial per l’onada de fred, que s’activa aquest dimecres i que durarà fins al proper dimarts 10. “A les zones altes d’interior de la província les mínimes poden arribar a situar-se entre els -4 i -10ºC amb una sensació tèrmica d’entre -10 i -15º”, apunten els bombers.

Per això és demana “extremar la precaució per a evitar incidències relacionades tant amb la neu com amb les baixes temperatures”.

Més informació: | | | |