Vilafranca viu el temporal amb més fred que neu

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimecres, 4 de gener de 2015 .

A Vilafranca, el capítol de neu i fred s’iniciava el dimarts 3 de febrer a les 21 hores, nevant durant un hora amb molta intensitat. Durant la nit i el matí les precipitacions han estat dèbils, encara que les baixes temperatures (mínima de -4,5 graus) han fet que els carrers i carreteres d’accés al municipi quedaren totalment congelades. A diferents punts del terme municipal i del propi municipi s’ha arribat quasi als 6 graus negatius. No s’espera que els termòmetres pujen massa amb màximes que seran negatives amb quasi tota seguretat en aquest dimecres 4 de febrer.

Les màquines llevaneu han estat treballant des de primeres hores del día, tirant sal i intentant netejar al màxim, qüestió que no ha estat fàcil ja que hi havia més gel que neu. De fet, les precipitacions en forma de neu només han estat de 3,3 litres per metre quadrat.

La brigada d’obres de l’Ajuntament de Vilafranca ha llançat sal i ha netejat a punts importants i transitats com l’Escola, el Centre de Salut o els diferents edificis municipals. Dins del casc urbà no s’han presentat problemas importants com a conseqüència del gel.

A les carreteres es demana máxima precaució. A la CV-15, des de Vilafranca a Ares ha costat molt netejar els vial a l’igual que a la CV-12. A més, el vent llança la neu novament a la carretera en alguns punts. Es demana prudència, pel perill existent per les plaques de gel, encara que cap a les 12 del matí la situació havia millorat considerablement.

Durant el matí, les màquines llevaneu encara no s’havien dirigit cap al límit amb Aragó o el Port de les Cabrilles, punts que poden estar més complicats per la neu i el gel.