El gel done pas a la neu en un dia de molta precaució a les carreteres

comarquesnord.cat . Torre-miró . dijous, 5 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , , , ,

ACTUALIZACIÓ
El gel ha donat pas a la neu en un dia on es demane molta precaució per circular per les carreteres del Matarranya i Els Ports. En estos moments, i segons informe la DGT, encara trobem complicacions a la N-232, sobretot en el tram d’accés a La Sorollera, i els punts d’accés de Bellmunt, La Codonyera i Fórnols, on és obligatori l’ús de les cadenes. També es recomane evitar la carretera TE-V-3004 que connecte el pont del riu Tastavins amb La Portellada, Ràfels i Fórnols. Els veïns que hagen d’anar a estes viles o vinguen d’estos pobles se’ls recomane anar per La Freixneda. Si hem d’anar cap al nord, les carreteres estan bastant bé, excepte la carretera A-1702 que s’agarre a La Pintada i va a Exulve, on és obligatori l’ús de les cadenes. De cara al sud hi ha més dificultats. Gel als accessos de Morella, tot i que la N-232 entre Mont-roig i la capital dels Ports està oberta a la circulació. Gel a la carretera de Sorita, i obligatori l’ús de cadenes si volem moure’ns a Herbers per Torre-miró. També en mal estat la carretera que connecte Torre-miró amb Fredes i La Pobla de Benifassà. També és obligatori l’ús de cadenes si volem anar a Vallibona.

Així com el dia després d’altres nevades va ser relativament tranquil, esta vegada la neu ha vingut acompanyada de temperatures molt baixes. Un fred que allargarà la presència de la neu i que en alguns punts del territori ha arribat a -8.6 ºC. És la temperatura que marcava l’observatori de Mitja-vila, al terme de Coratxà. Ahir, la temperatura màxima va estar marcada en -5.8 ºC. Un fred que es mantindrà al territori mínim tot el que ens quede de setmana. Molt de fred de cara a demà, dissabte i diumenge, amb unes mínimes que podrien superar els -7ºC a nuclis de població del Matarranya i que en el cas de les cotes més altes poden superar els -10ºC. També fred al nord de la comarca. Pobles com Calaceit o la Vall del Tormo poden arribar este cap de setmana als -3ºC. Pel que fa a les temperatures mínimes de les últimes hores, hem de destacar els -2.4 ºC que es van registrar ahir a Pena. Esta matinada el mercuri no ha baixat tant. A Beseit van arribar a la mateixa temperatura. Si saltem a Maella, la mínima d’ahir va marcar els -1.1 ºC, i en el cas de Santolea vam tocar els -0.3 ºC. Allà on s’ha registrat més fred és a l’Anglesola, on han arribat esta matinada als -9.2 ºC de temperatura.

També es recomane molta precaució a l’hora de moure’s per dins dels nuclis històrics de les comarques del Matarranya i Els Ports. Costes i escales cobertes per una grossa capa de gel que fa molt perillós anar pels carrers. A la imatge d’inici trobem els treballs del Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballant ahir al Port de Torre-miró. A la de baix, els carrers de Pena-roja este matí.

Més informació: | | | |