Els tallers de les Jornades de la Trufa i les festes d’Ortells plenen d’activitat el cap de setmana

Morella es prepara per viure un nou cap de setmana ple d’activitat. D’una banda, els actes que s’emmarquen dins de l’organització de les XII Jornades de la Trufa serviran per potenciar la gastronomia i la cuina de Morella i permetran conèixer als veïns i veïnes i visitants els secrets d’aquest producte, així com catar diferents vins de la Terra Alta. De l’altra, Ortells viu les seves festes de Sant Antoni i Sant Blai i ho fa amb una àmplia programació i amb novetats, com ara el concert de la Rondalla i l’espectacle de les botargues de divendres a la nit.

La regidora de turisme, Maria Rallo, afirma que “una bona forma de combatre les temperatures d’aquests dies és gaudir dels menús i els tallers que s’organitzen dins de les XII Jornades de la Trufa”. A més, explica que “els show-cookings i les mostres i degustacions de productes programats dins de les Jornades de la Trufa pretenen convertir-se en un element diferenciador respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, que permetran als veïns i visitants conèixer millor la gastronomia d’aquesta zona i molts secrets dels productes, potenciant i allargant l’oferta del cap de setmana”. Aquesta setmana, el restaurant Cardenal Ram serà el protagonista del show-cooking de divendres a les 20:15 hores. En ell, es mostraran tots els secrets de la trufa i es podrà veure en viu com es cuina, a més de poder-lo degustar. Dissabte, a les 19 hores, tindrà lloc el taller del vi, protagonitzat pel celler Pagos d’Hibera.

Cal assenyalar que la trufa és un dels ingredients de més prestigi a la cuina. A les jornades gastronòmiques de Morella, que se celebren fins al 15 de març, es poden degustar els menús protagonitzats pel “diamant negre” de la cuina en onze restaurants. El preu d’aquests és d’uns 30 euros, el que és assequible si es té en compte que un quilo de trufa val uns 600 euros.

. Festes d’Ortells
Ortells viurà les seves festes d’hivern aquest cap de setmana. Tres dies en els què la localitat s’omplirà d’activitat, amb Sant Antoni i Sant Blai com a protagonistes. El foc, l’oferta, els actes solemnes i religiosos o els lúdics i festius es combinaran per organitzar un ampli programa d’activitats per a tots els públics. A més, aquest any s’ha potenciat la jornada de divendres, amb l’actuació de la Rondalla, abans de la cremà de la barraca, o l’espectacle de les “botargues”, posterior a aquesta encesa.

El programa de festes destaca per les seves activitats tradicionals i populars. Així, el divendres a la nit, tindrà lloc la cercavila dels gaiteros de Morella, l’esmentada actuació de la Rondalla, la cremà de la barraca, l’espectacle amb les “botargues”, amb el repartiment de pastes i moscatell i el ball. Dissabte i diumenge al matí es celebraran els actes més solemnes, amb les cercaviles, missa, processó, retaule i vi d’honor. Dissabte a la vesprada, la tradicional oferta compartirà protagonisme amb l’actuació de la Rondalla de Morella i la xocolatada. A la nit, s’ha organitzat una discomòbil amb calmant i pastes. Finalment, el dilluns, la missa als difunts tancada aquestes festes. Els actes s’han tornat a organitzar amb la participació dels veïns de la localitat.

Més informació: |