La línia elèctrica aèria de 400kV passarà per Sorita, Palanques, Forcall, Villores, Todolella i Morella

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 5 de febrer de 2015 .

El Ministeri d’Industria, Energia i Turisme ha declarat d’utilitat pública, i ha aprovat el projecte d’execució de la línia elèctrica aèria a 400 kV, en doble circuit, “Mesquita-Morella”. El Butlletí Oficial de l’Estat publicava l’ordre del consell de ministres la passada setmana, i aquest era el darrer tràmit per a què Red Elèctrica puga començar les obres d’aquesta autopista elèctrica que travessa varis termes municipals de la nostra comarca: Sorita, Palanques, Forcall, Villores, Todolella i Morella.

Segons els promotors de la xarxa, aquesta instal·lació té com a objectiu permetre augmentar el mallat de la xarxa de transport, reduint pèrdues en la xarxa elèctrica, i permeten la connexió a la xarxa de transport de les instal·lacions de règim especial, creant un nou eix entre Aragó i Llevant. Aquesta línia tindrà continuïtat en altre tram “Morella-la Plana”, que a la nostra comarca afecta els termes de Cinctorres, Morella, Castellfort, Ares i Vilafranca.

Aquest segon tram s’està trobant amb forta oposició a la província per afectar zones declarades d’especial protecció per a les aus, o llocs d’interés comunitari.