Les festes de Santa Àgueda seran bastant geladores

comarquesnord.cat . Massalió . divendres, 6 de febrer de 2015 .
Etiquetes: ,

El Matarranya viurà unes festes de Santa Àgueda bastant geladores. Entre avui, dia 6, i el pròxim diumenge 8 de febrer, les dones de 16 municipis de la comarca honraran la seua patrona en un munt d’activitats. Les mamelletes, els panistres, les cucanyes i voltes al poble, la constitució de les corporacions, els dinars… recorreran diferents punts del territori. Excepte Calaceit, que va celebrar Santa Àgueda la setmana passada, i Fórnols que ja va estar de festa per Sant Blai, els altres municipis del Matarranya han preparat un munt d’activitats. A Arenys de Lledó ja tindrem monòlegs esta nit, mentre que demà hi haurà missa i dinar. A Beseit, dissabte a la nit tindrem ball al Palau i el diumenge es farà entrega de la vara, missa, processó i dinar popular. A Queretes, dissabte es farà el xupinazo, jocs per a tot el món i discoteca mòbil, mentre que el diumenge es constituirà l’Associació de Santa Àgueda, missa, homenatges, vaquetes i dinar de germanor.

A Fontdespatla, les activitats es concentraran el dissabte. De matí, volta als carrers amb la xaranga i missa, i després dinar, sortejos i moltes sorpreses. A La Freixneda, esta mateixa nit s’encendrà la foguera de Santa Àgueda, mentre que el dissabte tenim un programa molt extens. Processó, venda de braços de gitano, dinar, teatre, sopar i ball per a tots els assistents. A La Portellada, dissabte s’encendrà la foguera i hi haurà xoriços i ball, mentre que el diumenge tindrem els actes litúrgics i teatre. A Lledó, xocolatada, missa i ball, tot això en dissabte. A Massalió, esta nit tindrem festa al Saló Cultural, i ja demà dissabte eixiran els panistres. També hi haurà dinar per a les dones. A Mont-roig, la festa s’obre esta nit amb sopar per a les dones. Dissabte, volta al poble, missa, mamelletes, dinar, passa-carrers i música. A Pena-roja els actes se concentraran de cara al diumenge. Missa, dinar, sorpreses i actuació teatral.

Si anem a Ràfels, els actes els tindrem dissabte. Missa, ofrena floral, dinar de germanor i per la tarde encesa de foguera i xocolate. A Torredarques, les dones han preparat un dinar popular i sorpreses, mentre que a la Torre del Compte tindrem totes les activitats dissabte. Hi haurà esmorzar, missa i processó, i berenar per a totes les dones. A la Vall del Tormo, les actes també es concentren dissabte. Esmorzar, missa i pa beneït i també ball. A Vall-de-roures, les activitats de Santa Àgueda es concentren diumenge. D’esta forma, tenim la concentració de dones a la plaça Santa Àgueda, pujada a l’església, missa baturra, dinar de germanor i moltes sorpreses. El dissabte a la nit, al Saló de les Germanes, hi haurà actuació a càrrec de Fem Riure. I a Valljunquera, les activitats de Santa Àgueda es concentren demà dissabte. Per la tarde serà la missa, i ha continuació teatre i xocolate, així com sopar de convivència a la nit.

Més informació: |